TİC Holding Header
  • USD 32.345
  • EUR 35.117
  • Altın 2306.02
  • BIST 100 8880.09
  • Röportaj

Güngör, 'Mühendislerimiz çok titiz çalışıyor'

Savunma sanayi firmaları ile anlaştıklarını belirten Teknokent Genel Müdürü Abdurrahman Güngör, 'Savunma firmalarımız ciddi bir şekilde projelerini hayata geçirmektedir.' dedi.
Güngör, 'Mühendislerimiz çok titiz çalışıyor'
CRA - Ferhat YILDIRIM - Teknokent Genel Müdürü Abdurrahman Güngör, "Savunma ve sanayi firmalarımızın yanında ilaç firmalarının da tesisler kurdular. Ülkemiz ekonomisinin olumlu gelişimi noktasında çok güzel yatırımlar gerçekleşti. 110 bin m2 kapalı alanla en büyük alana sahiptir. Savunma sanayi firmalarına özel odalar, bilgi hırsızlığını engelleyen sağır odaları verdik. Özel kimlikli insanlar sadece girebiliyor. Milli savunma bakanlığının özel belgelerinin korunduğu özel alanlarda yüksek güvenlikli alanlar olarak sağlandı. 350 firmamız oldu. Özel alanlarımızı çok uygun bedellerle kiralama usulüyle çözüm ortaklarımızın hizmetine sunuyoruz” diyerek açıklamalarda bulundu.

Hacettepe Üniversitesi’nde tamamen Türk mühendisler tarafından tasarlanmış EVT S1 için öğretim üyelerinin çok titiz bir şekilde çalıştıklarının altını çizen Teknokent Genel Müdürü Abdurrahman Güngör, “Seri üretime geçtiğimiz zaman motorundan, gövdesine, elektrik aksamından aksesuar dahil %100 yerli olarak üretimi gerçekleştirebilecek imkanları sağladık. Elektrikli otomobil’e ek olarak radara yakalanmayan boyayı da ürettik. F-16 ve Atak helikopterde kullanılıyor. En son deniz altını boyadık” diyerek teknolojik olarak yapılanların ülkemiz için çok önemli projeler olduğunu söyledi.
Yorum Yazın