TİC Holding Header
  • USD 32.39
  • EUR 35.108
  • Altın 2324.983
  • BIST 100 9129.19
  • Sağlık

30 bin hastamız organ bağışı bekliyor

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye genelinde 30 bin hastanın organ bağışı beklediğini söyledi.
30 bin hastamız organ bağışı bekliyor
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Osmangazi Belediyesi’nin katkılarıyla bir hayırsever tarafından yaptırılan Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi (DOSAB) Semt Polikinliği’nin açılışına katıldı. Polikinlik dışında Demirtaş’ın hastane ihtiyacı olduğuna işaret eden Müezzinoğlu, bunun için birkaç noktada yer tespiti çalışmaları yaptıklarını ifade etti.

AK Parti’nin 13 yıllık görev sürecinde iyi işler yapmaya çalıştıklarını ifade eden Müezzinoğlu, “Her bölgede hastaneler, sağlık ocakları, güçlendirilmiş aile sağlığı merkezleri kuruyoruz. Vatandaşlarımız sabah 8, akşam 4 bir daha hemşire ve hekimi bulamıyoruz diyorlar. Şimdi haftanın 7 günü, 12 saat süresince vatandaşımızın yanında olacağız. Hafta sonu onları obezite, diyabet, şeker hastalığı, tansiyon, sağlıklı beslenme, hareketli yaşam ile ilgili onların eğitimini sağlıklı gelişimine destek verecek her türlü zemini hazırlayacak güçlendirilmiş aile sağlığı merkezleri yapacağız. 24 saat sağlık hizmeti verecek. Bu sağlık hizmetlerini bu yıl itibariyle bin adetini ihale süreçlerini başlatıyoruz. Bin adet güçlendirilmiş aile sağlığı merkezlerine önümüzdeki yıl bin tane daha ekleyeceğiz. Türkiye’de her mahallede, her semtimizde bu merkezler olacak” diye konuştu.

“30 BİN VATANDAŞIMIZ HAYATA TUTUNABİLMEK İÇİN ORGAN BAĞIŞI BEKLİYOR”
Organ bağışı çağrısı yapan Müezzinoğlu, “30 bin vatandaşımız bugün hayata tutunabilmek için organ bağışı bekliyor. Organ bağışı, bizim bu dünyadan göçerken yapacağımız en hayırlı işlerden biri olacak” şeklinde konuştu.
DOSAB Semt Polikinliği, 7 ay gibi kısa bir sürede açıldı. 17 kliniğin yer alacağı polikinlikte dahiliye, genel cerrahi, kadın doğum, nöroloji, kardiyoloji, göz üroloji gibi hizmetler verilecek. 2 bin 623 metrekare alan üzerine kurulu polikinlik, 2 bin 100 metrekare kapalı alanda hizmet verecek.
Yorum Yazın