TİC Holding Header
  • USD 32.37
  • EUR 34.984
  • Altın 2323.963
  • BIST 100 8880.09
  • Sağlık

380 gramlık Azra yaşama sımsıkı tutundu

Eskişehir Ümit Hastanesi’nde 380 gram olarak dünyaya gelen Azra bebek, titiz bir bakım ve tedavinin ardından 322 gün sonra 4 kilo 720 gram olarak taburcu edilip anne ve babasına kavuştu.
380 gramlık Azra yaşama sımsıkı tutundu
İHA - Özel Ümit Hastanesinde 26 Kasım 2015 tarihinde 26 haftalık iken 380 gram olarak anne ve babasının ikinci çocukları olarak dünyaya gelen Azra bebek, tam 322 gün hayat mücadelesi verdi.

Doğum sonrasında 340 grama kadar gerileyen bebek için hastane çalışanları seferber oldu. Azra bebeği yaşatmak için özen gösteren hastane doktorları, yapmış oldukları çalışmalarda başarıya ulaştı. Doğumunun ardından 322 gün geçen Azra bebek 4 kilo 720 gram olduktan sonra hastaneden taburcu edildi. Aile uzun bir bekleyiş ardından bebeklerine sağlıklı bir şekilde kavuştu. Yetkililer tarafından yapılan araştırmalar da ise Azra bebeğin Türkiye’de doğan en ufak bebek olduğunu belirtildi.

Azra bebeğin bakımı hakkında bilgiler veren Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ferruh Baş, bebeğin 322 gün önce dünyaya geldiğini hatırlattı. Hastanede doğan en küçük çocuğun Azra olduğunu ifade eden Dr. Baş, “Bin gramın altında dünyaya gelen bebeklerde hayata tutunamama riski daha yüksektir. Diğer yandan 500 gramın altında doğan bebekler dünya genellemesine de baktığımızda yaşam açısında çok çok nadir görülen vakalardır. Türkiye’de de tarama yaptığımızda 400 gram altında ki bebeklerin yaşamasını çok çok nadir görüyoruz. Azra 380 gram olarak dünyaya geldi. İlk günlerini küvezde geçirdi. Bu süre içinde Azra 340 grama kadar düştü. Daha sonra organların desteklenmesindeki süreç, büyütme, geliştirme ve bebek bakımı şeklinde devam etti. Bugün 4 kilo 720 gram. Doğduğunda 27 santimetre boyu vardı, şimdiki boyu ise 60 santimetre” diye konuştu.

Kamu görevlisi olduğu öğrenilen baba Ahmet Ay ise, mutluluğunu şu ifadelerle dile getirdi:

“Bugünleri gördüğümü için Allah’a çok şükür ediyoruz. Doktorlarımızda, hemşirelerimiz de kendi çocukları gibi ilgilendi. Çok mutluyuz. Başlangıçta bu kadar umudumuz yoktu. Bu haberi izleyenlerin de bu durumdan umutlanmalarını isteriz. Burada çalışan herkese çok teşekkür ediyorum. Maddi manevi çok ilgilendiler.”

İngilizce öğretmeni olduğu öğrenilen anne Ayşe Esra Ay da, bebeği ilk doğduğunda kendisinin de şaşırdığını ifade ederek, “Hemşirelerimiz çok ilgiliydi. Şuan ile doğduğu arasında dağlar kadar fark var. Çok mutluyuz” dedi.

Hastane yönetimi tarafından hazırlanan Azra bebeğin slayt gösterini izleyen anne ve baba duygulu anlar yaşadı. Ardından bebek anne ve babaya teslim edildi.
Yorum Yazın