TİC Holding Header
  • USD 32.369
  • EUR 35.045
  • Altın 2324.552
  • BIST 100 9129.19
  • Sağlık

Anestezi teknikerlerinden Ankara'ya çıkarma

Anestezi Teknisyenleri ve Teknikerleri Refahını Yükseltme ve Dayanışma Derneği (ANTEKDER), anestezi teknisyenlerinin çektiği sıkıntıları iletmek ve uyuşturucu bağımlılığının önüne geçilmesi için hazırladıkları projeyi sunmak üzere Ankara’ya çıkarma yaptı.
Anestezi teknikerlerinden Ankara'ya çıkarma
ANKARA / İHA - ANTEKDER Başkanı İlkay Aykar, ‘şua izni, lisans tamamlama ve anestezi teknisyenlerine yetki verilmesi’ konularında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüştüklerini ve Bahçeli’nin konu ile ilgili kanun teklifi vereceğini belirtti. Aykar, “MHP dışında CHP ve HDP’nin desteğini aldık. Ankara’daki temaslarımız çok iyi geçti. Kasım ayında TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Necdet Ünüvar ile de görüşeceğiz. Kanun teklifi için kendisinden de destek isteyeceğiz” dedi.

“AB BAKANI’NIN İMZASINA SUNULACAK”
Aykar, son zamanlarda artan uyuşturucu kullanımın yaygınlaşmasının önüne geçmek için mesleki liselerde de eğitim verilmesini amaçlayan ‘sağlıkçı projeyi’ de Avrupa Birliği Bakanlığı’na sunduklarını belirtti.

Bakanlıktan olumlu görüş aldıklarını anlatan Aykar, konunun AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır’ın imzasına sunulacağını ifade etti.

Sağlık Bakan Yardımcısı Erkan Kandemir’e de sorunlarını ilettiklerini söyleyen Aykar, Kandemir en yakın zamanda konuyu masaya yatırmak için görüşme talebinde bulunduğunu aktardı.
Yorum Yazın