TİC Holding Header
  • USD 32.374
  • EUR 35.028
  • Altın 2324.57
  • BIST 100 9129.19
  • Sağlık

Boyun ve bel fıtığı hakkında en çok merak edilen sorular

Beyin, Omurilik ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Halil İbrahim Cebeci, boyun ve bel fıtığı hakkında merak edilen konularda açıklamalarda bulundu.
Boyun ve bel fıtığı hakkında en çok merak edilen sorular
İHA - Boyun ve bel fıtığının belirtileri hakkında bilgi veren Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Beyin, Omurilik ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Halil İbrahim Cebeci, "İki durumda da hastalığın en belirgin özelliği ağrıdır. Ağrı bel ve boyun bölgesinde orta ya da şiddetli olabilir. Hastaya göre bu değişiklik gösterirken, bazı durumlarda ise boyunda ve kollarda uyuşma güç kaybı, bel fıtıklarında ise bacaklarda güç kaybı ve uyuşma olarak görülür. Özellikle bel fıtığında acil dediğimiz bir durum var. Bu da büyük ve küçük abdest tutama, kısmı felç, cinsel fonksiyon bozuklukları durumudur. Bu durumda hasta acil olarak bir doktora görünmeli ve en uygun tedavi ile müdahale yapılmalıdır” dedi.

“Ameliyatsız fıtık tedavisi mümkün mü?” sorununa cevap veren Opr. Dr. Halil İbrahim Cebeci, “Elbetteki ameliyatsız fıtık tedavisi mümkündür. Öncelikle hastada ameliyatlık bir durumu var mı buna bakmak gerekir. Bu belirtileri yukarıda belirttim. Özellikle söylediğimiz durum varsa acil bir müdahale şart olabilir. Fakat bunun dışında ilaç, istirahat ve fizik tedavisi ile bunun önüne geçilebilir. Burada eklemek istediğim bir konu ise; boyun ve bel fıtıklarında erken müdahale çok önemlidir. Gerçekten ameliyatlık bir durum varsa ve hastada bu uyuşma, güç kayıplarının önüne geçilmesi için gerekli bir durum oluşturur. Bunu da unutmamak gerekir. Buradan herkese tavsiyem bel ve boyun ağrılarınızda kulaktan dolma bilgilerle değil gerçekten işinin ehli kişiler yani doktorlarımıza güvenip muayene olmaları ve gerekli tedavi şekillerini uygulamaları sağlıkları açısından çok önemlidir” şeklinde konuştu.
Yorum Yazın