TİC Holding Header
  • USD 32.347
  • EUR 35.114
  • Altın 2309.788
  • BIST 100 8880.09
  • Sağlık

Bu uygulamalar ile yaza hazır olun

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mert Demirel, çeneye kavis, buruna kalkıklık, dudağa hacim, elmacık kemiklerine form, göz altlarına aydınlık, yaşlılık çizgilerine örtücülük gibi işlemlerin sadece birkaç dakikalık bir işlemle üstelik de ameliyatsız mümkün olabildiğini söyledi.
Bu uygulamalar ile yaza hazır olun
Sultan Gedik - Dolgu işlemlerinin yetkin kişilerce uygulandığında, bugün pek çok alanda harikalar ortaya çıkardığını anlatan Op. Dr. Mert Demirel, “Dolgu çoğu zaman botoks ile aynıymış gibi algılanır. Oysa etkileri birbirinden tamamen bağımsızdır. Botoks kırışmayı durdurur, dolgu ise ismiyle müsemma bir şekilde “doldurma” amaçlı olarak kullanılır. Bugün kullandığımız dolgu ürünlerindeki çeşitlilik bizlere farklı alanlarda da çok başarılı sonuçlar elde etme olanağı veriyor” dedi.

Op. Dr. Mert Demirel, dolgunun kullanım alanları konusunda ise şunları söyledi;
Dudak Dolgusu; Kimi zaman dudağı daha etli ve dolgun göstermek, kimi zaman da olduğundan farklı bir şekil vermek için uzun yıllardır dudaklara dolgu işlemi uygulanıyor. Bu dolgularla dudağa Fransız dudağı gibi karakteristik bir şekil verilebilir, dış çizgisi belirginleştirilebilir, çok doğal ya da daha etli ve dikkat çekici bir görüntü elde edilebilir. Bu tamamen hastanın beklentisi ve hekimin görüş ve önerisi dahilinde yön verilebilecek bir karardır. Bu dolguların etki süreleri de içerikleri gibi birbirinden farklıdır. Örneğin 6 ay kadar kalıcılık gösteren su gibi yumuşak bir dolgu olduğu gibi, bundan biraz daha sert olarak hissedilebilen ancak etkisi 1 yıla kadar kullanılabilen ürünler de mevcuttur.

Burun Dolgusu; Ameliyatsız burun estetiği için son günlerin en sık talep edilen işlemlerinden biri diyebiliriz. Onu bu kadar popüler yapan işlemin başarısı ve uygulanıştaki kolaylık. Dolgu ile burun sırtındaki hafif kemerleri gizlemek ve burun ucuna bir miktar kalkıklık verebilmek mümkün. Aslında burada yapılan iş, biraz illüzyon. Kemerli olan sırtta düşük olan yerleri dolgu ile doldurup kemer ile aynı hizaya getirerek burun sırtına çok daha yumuşak bir kavis verebilmek mümkün. Özelikle burun şeklinden memnun olmayan ancak burun ameliyatı için zamanı ve maddi gücü olmayan kişiler için kısa vadede etkili bir çözümdür.

Çene Dolgusu; Yüzü bir bütün olarak ele alırsak, tüm organların birbiri ile ahenk içinde olması “güzellik” algısını oluşturur. İşte bu algıyı oluştururken burun ve çenenin birbirine olan oranı oldukça önemlidir. Geri planda kalan bir çene, yüze daha tombul bir görüntü verebilir. “Profiloplasti” olarak tabir edilen çene-burun açısı, dolgu ile oldukça başarılı bir şekilde uyumlu hale getirilebilir. Kimi zaman tek başına, kimi zaman da burun dolgusu ile beraber uygulandığında yüz ovalindeki değişim ve siluetteki fark oldukça yüz güldürücüdür. Ben çene ve burun dolgusunda mutlaka işlemden önce ve işlemden sonra bir fotoğraf çekimi yaparak, hastalarıma aradaki farkı değerlendirmelerini isterim. Çoğu kişi aynaya baktığında çene konumunu göz ardı eder, ancak bu kavis yüzün genel şeklini oldukça etkilemektedir.

Elmacık Kemiği Dolgusu; Elmacık kemiği dolgusu magazin gündemindeki kötü ve abartılı örnekleri yüzünden çoğu kişiyi ilk başta korkutur. Oysa bu bölgeye yapılacak yumuşak bir dolgu takviyesi yüzü olduğundan genç gösterecek ve ifadeye daha canlı bir etki katacaktır. Doğru yüze uygulanan başarılı bir uygulama ile elmacık kemiği dolgusu yüzdeki bütünlüğü zirveye taşır.

Işık Dolgusu; Gözaltı morluğu hakkında bilinmesi gereken en önemli şey gözlerinizin altındaki koyuluğun sebebinin derinin renk değiştirmesi değil, deri altındaki kan damarlarının yüzeyden görünür olmasıdır. Buna hafifletici bir etki olarak ışık dolgusu işlemi uygulanabilir. Dolgu maddesi ile kan damarları üzerine örtücülük sağlandığında, koyu renk görünümde de aydınlanma olacaktır. Çok ileri derecede morluklarda her iki gözaltına da birer tüp dolgu uygulanabilir.

El Dolgusu; “Yaşı ele veren eller” sözü el dolgusu ile birlikte tarihe karıştı. Artık ellerdeki damar izleri ya da oyuklanmaları da dolgu maddeleri ile düzeltilerek pürüzsüz hale getirmek mümkün. Kimi zaman ellerdeki lekelenmeler için de dermapen gibi ek çözümler uygulamak gerekebilir. Yaklaşık 15 dakika süren bir dolgu uygulamasının ardından, morarma ve ödem olmadan elleri daha genç bir hale getirebiliriz.

Kırışıklıklar için Dolgu; Botoksa erken başlamak, kırışıklık yerleşmeden müdahale demektir. Erken müdahale ile daha az miktarda botoks kullanarak çok daha etkin bir sonuca ulaşarak yüzde porselen görünümü yakalayabiliriz. Ancak botoksa geç başlanıldığında kırışıklık tıpkı yüzde bir oyuk gibi yerleşmiş olur. Bu gibi durumlarda önce kırışmayı botoks ile durdurmak ve daha sonra da oyuklanan çizgiyi dolgu ile doldurarak düzleştirmek gerekir. Botoks ile dolgu arasına 1 haftalık zaman koyarak, botoksun oturmasını beklemek daha doğru bir adım olacaktır. Kırışıklık dolgusu ağız kenarında gülümsediğimizde yanlardan iki parantez gibi beliren nazolabial çizgiler için de uygulanabilir.
Yorum Yazın