TİC Holding Header
  • USD 32.385
  • EUR 35.067
  • Altın 2324.965
  • BIST 100 9129.19
  • Sağlık

Burun estetiği satranç gibidir

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op.Dr. Cevdet Murat Akagün, burun cerrahisini satranç eğilimine benzeterek, Yapacağınız her hamlede; koyacağınız her kıkırdakta, dikişte iki yada üç hamle sonrasını hesap etmek zorundasınızdır.
Burun estetiği satranç gibidir
Sultan Gedik - Koyacağınız kıkırdak, yumuşak doku yada dikişin iyileşme sürecinde nasıl şekilleneceği de hesap etmek işin cabasıdır dedi.

Estetik cerrahi yapacak kişinin sanatçı yönünün güçlü olması, uzamsal ve matematiksel zekasının ayrıca hayal gücünün yüksek olması gerekmekte olduğunu belirten Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op.Dr. Cevdet Murat Akagün, “Bu demek değildir ki estetik cerrahi yapacak kişiler daha doğrusu cerrahlar iyi resim yaparlar yada iyi heykeltıraştırlar. Burun cerrahisi eğer bir eğilime benzetilecekse bu satranç olmalıdır. Çünkü yapacağınız her hamlede koyacağınız her kıkırdakta, dikişte iki yada üç hamle sonrasını hesap etmek zorundasınızdır, koyacağınız kıkırdak, yumuşak doku yada dikişin iyileşme sürecinde nasıl şekilleneceği de hesap etmek işin cabasıdır. Heykel öyle değildir, bir heykeltıraş ve ressam çocuğu olarak burun estetiği tamamen alttaki iskelet ile ilintilidir cilt altına kuracağınız iskelet dıştaki yapının onun üzerinde şekillenmesini sağlayacaktır. Özellikle burun estetik cerrahisinde önemli olan alttaki malzememiz olan kemik kıkırdak yumuşak doku ve dikişlerden kurduğumuz iskelettir.” diye konuştu.
Yorum Yazın