TİC Holding Header
  • USD 32.324
  • EUR 35.124
  • Altın 2297.323
  • BIST 100 8880.09
  • Sağlık

Cilt kanserinde Türkiye’nin en donanımlı merkezi Ege Üniversitesinde

Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Dermato-Onkoloji Ünitesi yenilenerek hizmete açıldı. Cihaz parkuru son teknoloji ile donatılan ünite, cilt kanserinin erken tanı ve tedavisinde Türkiye’nin en donanımlı merkezi oldu.
Cilt kanserinde Türkiye’nin en donanımlı merkezi Ege Üniversitesinde
Cilt kanserinin erken tanı ve tedavisinde Türkiye’nin en donanımlı merkezi olarak tanımlanan EÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Dermato-Onkoloji Ünitesi yenilenerek hizmete açıldı. Ünitenin açılışına; Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kutsal Turhan, dekanlık ve başhekimlik üst yönetimi, akademisyenler ve Dermatoloji Anabilim Dalı çalışanları katıldı.

"Sağlık hizmetlerinin kalitesini hız kesmeden sürdüreceğiz"
Açılış töreninde Ege Üniversitesinin sağlık alanında yürüttüğü projeler ile bölgenin ve Türkiye’nin öncü üniversitesi olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Budak, ‘‘Sağlık hizmetlerinde kalite konusunda gösterdiğimiz hassasiyetin en temel göstergesi, geçtiğimiz günlerde hastanemizin ‘A plus’ hastane seçilmesi oldu. Toplumumuzun ihtiyaçları doğrultusunda yürüttüğümüz sağlık hizmetlerinin kalitesini hız kesmeden sürdüreceğiz. Bugün de pek çok insana daha nitelikli sağlık hizmeti vermemize olanak sağlayacak Dermato-Onkoloji Ünitesinin açılışını gerçekleştiriyoruz. Hizmete açtığımız ünitemiz ile kanserin en yaygın türlerinden biri olan cilt kanserine yönelik olarak daha profesyonel bir sağlık hizmeti sunabileceğiz. Ünitemizin, ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum’’ dedi.

Hastalıklar ‘doku almadan’ belirlenebiliyor
Ünitenin 1998 yılından beri cilt kanserinin erken tanı ve takibi konusunda çalışma yürüttüğünü belirten ünite sorumlusu Prof. Dr. Işıl Karaarslan ise, “Ünitemizde bulunan cihazlarımız tamamen son teknolojiye uygun hale geldi. Cilt kanseri açısından yüksek risk grubunda olan hastalarımızı ayrıntılı bir şekilde muayene ederek hassas bir şekilde takip edebileceğiz. Dolayısıyla çok erken tanılar mümkün olabilecek. Yeni cihazlarımızda artık tüm vücut fotoğraflama sistemimiz de var ve şu anda Türkiye’de başka hiç bir klinikte olmayan bir sistem kurduk. Tedavi sırasında iki odada aynı anda iki cihazımızı ortak çalıştırabiliyoruz. Bunlar önemli avantajlar. Ayrıca konfokal mikroskopi cihazımız var. Bu cihaz sayesinde hastanın derisinden yani canlı dokudan patoloji görebileceğiz. Bu cihazı 2014 yılından beri kullanıyorduk. Fakat şimdi o cihazımız da yenilendi. Dolayısıyla ünitemiz bir bütün olarak yenilenmiş oldu. Tüm bu yenilenmeler sayesinde ünitemiz çok daha verimli çalışır hale geldi. Vermiş oldukları desteklerle ünitemizin daha verimli çalışabilmesine imkan tanıyan başta Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak olmak üzere, idari kadroda yer alan hocalarımıza ve teknik konularda destek aldığımız klinik mühendislik çalışanlarına teşekkür ediyoruz’’ diye konuştu.

İki yeni cihaz alındı
Kapsamlı bir şekilde yenilenen ünitede cilt kanserinin teşhis ve tedavisinde kullanılan biri tüm vücut fotoğraflama özelliğine sahip olmak üzere iki yeni dijital dermoskopi cihazı satın alındı. Bu cihazlar ortak sunucu üzerinden eş zamanlı çalışabilir hale getirilerek hastaların hizmetine sunuldu. Cilt kanseri tanısı almış veya bu hastalığın gelişimi açısından yüksek riskli olan hastaların ömür boyu takipleri yapıldığı ünitede; dermatolojik tanı konusunda dünyadaki en önemli teknolojik gelişmelerden biri olarak kabul edilen “in vivo reflektans konfokal mikroskopi cihazı’’ da bulunuyor. Bu cihaz sayesinde hastalar için önemli bir avantaj oluşturan biyopsi almadan deri hücresel özellikleri değerlendirilebiliyor.