TİC Holding Header
  • USD 32.407
  • EUR 35.53
  • Altın 2322.291
  • BIST 100 8880.09
  • Sağlık

Çocuklarımızı şiddet içerikli bilgisayar oyunlarından korumalıyız

Atakum Belediyesi Özgecan Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmet Merkezi tarafından düzenlenen eğitim programında öğrencileri teknoloji bağımlılığı konusunda uyaran Doç. Dr. Ahmet Güzel, 'Çocuklarımızı şiddet içerikli bilgisayar oyunlarından korumamız gerekiyor' dedi.
Çocuklarımızı şiddet içerikli bilgisayar oyunlarından korumalıyız
İHA - Atakum Belediyesi Özgecan Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmet Merkezi, Ezgililer Koleji’nde gerçekleştirdiği eğitim programı kapsamında çocukları teknoloji bağımlılığına karşı uyardı. OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Çocuk Acil Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ahmet Güzel’in konuşmacı olarak katıldığı eğitim toplantısı öğrenci, veli ve öğretmenler tarafından ilgiyle takip edildi.

“ŞİDDET İÇERİKLİ OYUNLARA DİKKAT”
Öğrencilerin teknoloji karşısında dikkatli olmaları gerektiğini ifade eden OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Çocuk Acil Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ahmet Güzel, şiddet içerikli bilgisayar oyunlarının çocuklarda korku, mağduriyet ve şiddete karşı duyarsızlığa yol açtığını belirtti. Şiddet içerikli oyunlardan çocukların uzak tutulması gerektiğini ifade eden Doç. Dr. Güzel, “Aile içerisinde anne ve baba ile birlikte yapıcı oyunlar oynamak çok önemli. Bu sayede çocuğun anne ve babaya daha fazla yaklaşması, ev içerisindeki diyaloğun artması, çocukların toplumla ve aile ile iç içe yeni bir şekilde hayata bakması sağlanabilir. Çocuklarınıza yeterli zamanı ayırırsanız, şiddet içerikli oyunların etkilerini çocuklarınızın üzerinden atmış olursunuz. Her zaman için çocuklarınızla aile içerisinde paylaşımcı oyunları tercih edin. Çocuklarımızın şiddet içerikli bilgisayar oyunlarına karşı ilgisini azaltmamız ve bu sayede onları korku, mağduriyet ve şiddete karşı duyarsızlık gibi duygulardan korumamız gerekiyor” diye konuştu.

“SANAL DEĞİL GERÇEK SEVGİ”
Atakum Belediyesi Özgecan Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmet Merkezi faaliyetlerini gönüllü olarak sürdüren Fatma Taşçı, eğitim programında yaptığı konuşmada teknolojinin doğru kullanımının önemine dikkat çekti. Öğrencilerin teknoloji en iyi şekilde kullanmalarını ama bunu dikkatli şekilde yapmaları gerektiğine dikkat çeken Fatma Taşçı, “Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın sanal değil gerçek sevgiyi görerek büyümesi, bilgisayar başında duyarsızlığını yitirerek değil, sevgi, merhamet gibi insani duyguları hissederek büyümesini istiyoruz. Amacımız bu bilinci topluma aşılamak. Bu anlamda ailelerden ve değerli eğitimcilerimizden destek bekliyoruz” şeklinde konuştu.
Yorum Yazın