TİC Holding Header
  • USD 32.407
  • EUR 35.53
  • Altın 2322.291
  • BIST 100 8880.09
  • Sağlık

Doç. Dr. Yılmaz, beyin tümöründe erken teşhise dikkat

Doç. Dr. Derviş Mansuri Yılmaz, Meningioma’nın (beyin tümörü) büyük boyutlara ulaşıncaya kadar belirti vermediğini kaydederek, Çok büyük boyutlara ulaştığında da çevre beyin dokusu ve damarlara zarar vermeden çıkarılması çok güç olmaktadır dedi.
Doç. Dr. Yılmaz, beyin tümöründe erken teşhise dikkat
ADANA / İHA - Doç. Dr. Yılmaz, Edip Tokgöz isimli hastanın baş ağrısı, sağ kol ve bacakta güçsüzlük ve konuşma bozukluğu şikayetleri ile beyin ve sinir cerrahisi polikliniğine müracaat ettiğini kaydederek, “Hastamıza Niğde’de gittikleri hastanede çekilen beyin filmlerinde, beyin tümörü tanısı konulmuş. Beyin tümörünün büyük ve önemli beyin bölgesinde yerleşim gösteren tümör hasta yakınlarına ifade edilmiş ve ileri tedavi amacıyla kliniğimize gönderilmişti. Hastamızı kabul ettikten sonra gerekli muayene ve ileri tetkiklerini tamamladık. Beynin hassas bölgesine yerleşim gösteren, ileri derece beyin dokusuna baskı yapan kitleyi başarılı bir şekilde çıkardık” diye konuştu.

Beyin tümörlerinin baş ağrısı, tam veya kısmi felçlik, epilepsi, görme bozukluğu, dengesizlik, işitme kaybı ve daha birçok semptomlarla belirtiler verebileceğine dikkat çeken Doç. Dr. Yılmaz, “Beyin tümörleri iyi huyluda kötü huyluda olabilir. Hastamızın patoloji sonucu Meningioma olduğu belirlendi. Beyin zarından köken alan tümördü. Bu tümörler genellikle iyi huylu tümörlerdir. Ancak çok büyük boyutlara ulaşıncaya kadar belirti vermeden fark edilmeyebilirler. Çok büyük boyutlara ulaştığında da çevre beyin dokusu ve damarlara zarar vermeden çıkarılması çok güç olmaktadır. Hastamız Edip beyde mikrocerrahi teknikle ciddi bir ekip çalışması ile tümör cerrahi olarak başarılı bir şekilde çıkardık. Hastamız ameliyattan sonra şikayetleri düzeldi ve ameliyattan 5 gün sonra taburcu ettik” ifadelerini kullandı.
Yorum Yazın