TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 35.032
  • Altın 2323.877
  • BIST 100 9129.19
  • Sağlık

Doktor Esin Yalınbaş, 'Prematüre bebekler artık sorun değil'

Kütahya'da, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Neonatoloji Uzmanı Dr. Esin Yalınbaş, prematüre doğan bebeklerin artık sorun olmadığını ifade etti.
Doktor Esin Yalınbaş, 'Prematüre bebekler artık sorun değil'
İHA - Son yıllarda Türkiye'de prematüre doğum oranlarının arttığını söyleyen Neonatoloji Uzmanı Dr. Esin Yalınbaş, bütün doğumların yüzde 12'sini ise prematüre bebeklerin oluşturduğunu dile getirdi.

Yalınbaş, "Gebeliğin 37. haftasını tamamlamadan önce doğan bebeklerin prematüre olarak kabul edildiğini belirtti. Bin gram altındaki bebeklerin yüzde 70’inde, bin 500 gram altı bebeklerin yüzde 25-35’inde görülen göz sorunu prematürelik retinopatisi nedeniyle tüm prematüre bebeklerde doğum sonrası 4 ile 6. hafta arasında göz muayenesi gerekmektedir. Geldiğimden bu yana doğan küçük prematüre bebekler gayet sağlıklı. Prematüre doğum artık sorun değil. Biz bu bebeklerimizin yaşaması için her türlü desteği elimizden geldiğince yapıyoruz. Erken doğan bebeklerin mutlaka yenidoğan ünitesinde kontrol altına alınması gerekmektedir. Erken doğan bebekler yenidoğan hekiminin ellerindeyse kazanır. Aileler, erken doğan bebeklerinin bakılabileceği merkezlerde doğum yapmalıdırlar.Kütahya'da göreve başladığımdan bu yana doğan küçük prematüre bebekler gayet sağlıklı. Prematüre doğum artık sorun değil. Biz bu bebeklerimizin yaşaması için elimizden geldiğince gayret ediyoruz. Erken doğan bebeklerin mutlaka yenidoğan ünitesinde kontrol altına alınması gerekmektedir. Erken doğan bebekler yenidoğan hekiminin ellerindeyse kazanır. Aileler, erken doğan bebeklerinin bakılabileceği merkezlerde doğum yapmalıdırlar" diye konuştu.

DPÜ Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yeni doğan yoğun bakım ünitesinin üçüncü düzeye ulaştığını ve 30’a yakın kuvözün bulunduğunu belirten Yalınbaş, "Her türlü ivedi işlemler burada yapılıyor. Bizim istediğimiz bu tür bebeklerin güvenilir merkezlerde doğum yapması. Bunun için imkanlarımız yeterli” dedi.

Esin Yalınbaş, prematüre bebekler ve aileleriyle pasta keserek Dünya Prematüre Günü'nü kutladı. 
Yorum Yazın