TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 34.98
  • Altın 2324.358
  • BIST 100 9129.19
  • Sağlık

Dudak dolgusu ile mükemmel dudaklara sahip olmak artık hayal değil

Medikal estetik uygulamalar arasında en çok tercih edilen, popüler işlemlerden biri de şüphesiz dudak dolgusu. Farklı ihtiyaçlar için dudak dolgusu uygulamasına başvurulabiliyor.
Dudak dolgusu ile mükemmel dudaklara sahip olmak artık hayal değil
Örneğin, doğuştan gelen dudak asimetrisi problemlerinde ya da iki dudağın dolgunluğunun birbirine eşit olmadığı durumlarda, yaşın ilerlemesine bağlı olarak dokuların erimesi sebebiyle yaşanan dudak incelmesi durumlarında ya da estetik olarak dudakların daha dolgun görünmesi istenilen zamanlarda dudak dolgusu uygulaması hayat kurtarıyor. Üstelik dudak dolgusu fiyatları da işlemin kalıcılık süresine göre oldukça uygun.



Dudak dolgusu uygulamasından faydalanmak için hiçbir engel bulunmuyor, sadece 18 yaşını doldurmuş olmak bu işlemi yaptırmak için yetiyor.

Peki, mükemmel bir estetik uygulamada dudakların yapısal özelliklerinin nasıl olması beklenir? Bu sorunun cevabını, konudaki bilgi ve becerisine güvendiğimiz tecrübeli hekim Op. Dr. Leyla Arvas şu şekilde yanıtlıyor:
• Dudakların genç, estetik ve istenilen özelliklerde olması için;
• Yan profilde alt dudağın üst dudağa oranla 1-2 mm önde olması beklenir.
• Dudak bölgesinde bulunan Philtral kolon belirgin derecede dolgundur.
• Vermillon çizgisi kalın ve belirgindir.
• Ağız köşesi yukarıya doğru açılanarak yüz daha mutlu ve gülümser görünür.
• Dudak volümü, projeksiyonu ve profili birbiriyle harmonik yapıdadır.

"Ciddi bir yan etkisinin olmaması nedeni ile dudak dolgusunun daha da konforlu bir işlem olmasını sağlıyor"

Dudak dolgusu uygulaması oldukça konforlu bir işlem. Rutin bir gün içerisinde ortalama bir saat ayırmanız bu işlem için yeterli oluyor. Ayrıca, uygulamanın rahatsız edici bir yan etkisi de bulunmuyor. Sadece işlem sonrasında bir miktar ödem oluşuyor. Bu ödem de yapılan buz kompresi ile kısa süre sonra ortadan kalkıyor.

Dudak dolgusu uygulamasında, dolgu maddesinin bir miktarı erime göstereceği için biraz daha fazla dolgu maddesi dudağa enjekte ediliyor. Bu da dudakların dolgunluğunun işlem sonrasında beklenenden fazla olmasına sebep oluyor. Ancak bu endişe verici bir durum değil. Çünkü dudakların normal formuna yani beklenen dolgunluğa ulaşması için geçmesi gereken süre ortalama 2 ila 3 hafta alıyor. 1 ay kadar sonra ise mükemmel dudaklara sahip olabiliyorsunuz.

"Dudak dolgusu fiyatları çoğu zaman kalitenin göstergesi olabiliyor"

Dudak dolgusu fiyatları arasında bazı farklılıklar göze çarpıyor. Bunun sebebi dolgu maddesi olarak değişik markaların kullanılıyor olması. Ancak, sağlık açısından dolgu maddesinin kaliteli olması büyük önem taşıyor. Aksi takdirde yanlış uygulama sonuçları dudak çürümesi gibi can sıkıcı problemlere kadar varabiliyor.

Dudak dolgusu uygulamasında, çoğunlukla hyalüronik asit içerikli dolgular kullanılıyor. Bazı zamanlarda ise kalıcılık oranı arttırmak istenirse hyalüronik asit farklı maddelerle de desteklenebiliyor. Bu noktada doğru büyüklük, doğru orantı ve estetik görüntü için hekimin dudaktaki doğru alanlara kritik dokunuşlar yapması büyük önem taşıyor.



"Mükemmel dudaklar için kritik dokunuşlar"

Op. Dr. Leyla Arvas mükemmel dudak görüntüsünü elde etmek için dudak üzerinde hyalüronik asit uygulama alanlarını şu şekilde anlatıyor:
"Dudak üzerinde üç temel uygulama alanı bulunur. Dudağın profili, volümü ve projeksiyonu hedeflenerek dolgu işlemi yapılmaktadır.
Dudak Profili; üst ve alt dudak sınırını belirleyen çizgi, dudak profili olarak adlandırılır.
Dudak Volümü; alt ve üst dudak vermilion bölgesindeki hacimli alandır.
Dudak Projeksiyonu; alt ve üst dudakta vermilion dış sınır hattı ile ıslak-kuru vermilion arasındaki alan dudak projeksiyonu olarak adlandırılır.
Dudak üzerinde hangi noktadan ne kadar dolgu uygulanacağı kişiden kişiye farklılık gösterir. Dudak ve yüz ile orantısı tüm kişilerde farklı olduğu için dolgunun yapılacağı alanda birbirinden farklı olmaktadır."

"Malzeme kalitesi, dudak dolgusunun kalıcılığında en büyük etken"

Kaliteli malzeme kullanımı, dudak dolgusunun kalıcılık süresini doğrudan etkiliyor. Kullanılan dolgu maddesi ne kadar kaliteliyse, dolgunun kalıcılığı da o kadar uzun oluyor. Ortalama 12- 15 ay kalıcılığı bulunan dudak dolgusu işlemi, ihtiyaç duyulduğunda bu sürenin sonunda tekrarlanabiliyor.

İlk işlemde dudakların 1 ml dolgu maddesi ile desteklenmesi öneriliyor. Eğer bu miktar dudak inceliğine göre yeterli gelmediyse belli bir zaman sonra ekstra dolgu ile destekleme yapılabiliyor.
Dudak dolgusu uygulaması için önceliğiniz mutlaka doğru bir kliniği seçmek olmalı. Çünkü doğru klinik demek, uzman çalışanlar, kaliteli malzemeler ve bilgi birikimi yeterli, tecrübeli hekimler anlamına geliyor. Seçim yapan dudak dolgusu fiyatları neden bu kadar farklı diye aklınızda soru işaretleri oluşabilir. Burada cevap aslında oldukça basit. Kaliteli malzeme, tecrübeli hekim, uzman kadro ve hijyenik ortam.

Yani her medikal estetik uygulamasında olduğu gibi dudak dolgusu uygulamasında da güzelliğinizi olduğu kadar sağlığınıza düşünmenizi öneriyoruz.



Siz de dudak dolgusu işlemi yaptırarak çekici, cazibeli, doğal veya gösterişli dudaklara sahip olmaya karar verdiyseniz, dudak dolgusu ile ilgili detayları öğrenmek, dudak dolgusu fiyatları hakkında bilgi almak için hemen +90 542 464 74 33 no'yu arayarak Op. Dr. Leyla Arvas'a ulaşın veya www.drleylaarvas.com adresi üzerinden randevunuzu planlayın…

Op. Dr. Leyla Arvas

Web Site: https://www.drleylaarvas.com

Facebook:@drleylaarvas
Instagram :@drleylaarvas
YouTube: LeylaArvas



Sponsorlu İçerik
Yorum Yazın