TİC Holding Header
  • USD 32.378
  • EUR 35.034
  • Altın 2324.822
  • BIST 100 9129.19
  • Sağlık

Ebeveynlere yaz tatili tavsiyeleri

Çocuk Gelişim Uzmanı Dilara Bilge, çocukların yaz döneminde mümkün olduğunca açık havada hareketli oyunlara yönlendirilmesi, evde olduğu süre zarfında da televizyon, tablet, telefon ve bilgisayardan uzak tutulması gerektiğini söyledi.
Ebeveynlere yaz tatili tavsiyeleri
İHA - Karnelerin dağıtılıp okulların kapanmasıyla birlikte üç aylık yaz tatili başladı.

Çocukların bütün tatili televizyon ve tablet başında geçirmesi yerine, bu süreci fırsata dönüştürüp, eğlenirken öğrenmesi, aynı zamanda tatilde dinlenmesi için yapılacak çok fazla aktivite var. 

VM Medical Park Samsun Hastanesi Çocuk Gelişim Uzmanı Dilara Bilge, ebeveynlere, çocukların karne heyecanından sonra başlayan yaz tatillerini verimli şekilde geçirmeleri ile ilgili tavsiyelerde bulundu. Uzman Bilge, "Aileler, çocuklarını, onların hayal dünyasının gelişmesine yardımcı olabilecek hobilere yönlendirmelidir. Çocuğunuzun ilgi alanına göre yönlendirdiğiniz etkinlikler, onların kendilerini keşfetmesi ve geliştirmesine imkan tanımaktadır. Bunun yanı sıra evinizde oluşturacağınız doğru etkinlikler, çocuğun gelişimine katkı sağlamaktadır. Çocuklar, gün içerisinde mümkün olduğunca açık havada hareketli oyunlara yönlendirilmelidir. Yaz aylarında enerji harcayacak hareketlerde bulunması fiziksel gelişimini olumlu yönde etkiler. Ayrıca doğayla geçireceği vakit, çocuğun duyusal gelişimi için çok önemlidir. Evde olduğu süre zarfında da televizyon, tablet, telefon ve bilgisayardan uzak tutmaya çalışmalısınız. Çocuğunuza kendi başına meşgul olacağı zeka oyunları, puzzle, deney setleri, boyama kitapları, legolar, hikaye kitapları edinebilirsiniz. Fakat buradaki en önemli nokta, alınan bu materyallerin çocuğun seçimine bırakılmasıdır. Siz hangi gruptan alışveriş yapabileceğini belirtin, bırakın seçimi o yapsın. Çözdüğü bulmacalar matematik dersi becerilerini, yaptığı deneyler fen dersi becerilerini, okuduğu kitaplar ise Türkçe dersi becerilerini unutmamasını sağlar. Böylece okul dönemi başladığında yaşayacağı adaptasyon problemleri en aza indirgenmiş olur. Bu süreçte olabildiğince çocuklarınızla birlikte oyun oynamaya, vakit geçirmeye çalışın, unutmayın ki onlara ayırdığınız her dakika çocuğunuzun duygusal ve kişisel gelişimi için yapılmış önemli bir yatırımdır" diye konuştu. 
Yorum Yazın