TİC Holding Header
  • USD 32.326
  • EUR 35.092
  • Altın 2281.987
  • BIST 100 8880.09
  • Sağlık

Kadınlarda karın estetiği

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Hayati Akbaş, bazı kadınların doğum sonrası karınlarında oluşabilecek şekil bozuklukları nedeniyle doğum yapmak istemediklerini fakat bu bozukluğun küçük bir operasyonla eskisinden daha güzel hale gelebildiğini söyledi.
Kadınlarda karın estetiği
SAMSUN / İHA - Doğum sonrası birçok kadının karın bölgesinde şekil bozuklukları, sarkmalar, gevşemeler ve figürde bozulmalar meydana geldiğini, bu durumunda kadınların doğum sonrasında kendilerini mutsuz hissetmesine ve bedenlerine olan ilgide negatif yönde bir değişikliğe yol açtığını belirten FBM Tıp Merkezi Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Hayati Akbaş, “Birçok kadın doğum sonrası ‘kendim bile karnımı aynada görmek istemiyorum. Doğum sonrası karnımı eşime bile göstermedim’ diyen aileler var. Karın bölgesinde meydana gelen değişiklikler çok ciddi rahatsızlıklar oluşturuyor. 18, 20, 21 yaşındaki kadınlar doğum yapmış, doğum sonrasında kadının yüzünü değil, sadece karnını görürseniz, sanki 75-80 yaşındaki kadının karnından daha fazla deforme, daha fazla şekil bozukluğu olmuş şekildeki karınları görebiliyoruz. Bunlarda o genç hanımları ciddi şekilde rahatsız ediyor” dedi.

Karın bozukluklarının bazen aile içerisinde huzursuzluklara da neden olduğunu ifade eden Akbaş, “Doğum sonrasında karında meydana gelen şekil bozuklukları bazın o kadar şiddetli olabiliyor ki, o kadının hayatının bundan sonraki aşamasında, hatta evlilik hayatını da riske sokabilecek, boşanmalara kadar rahatsızlık kaynağı olabiliyor. Kocası bu hatanın eşinin yüzüne vurabiliyor. Buda kadını ciddi şekilde rahatsız ediyor. Birçok kadında karnımızın şekli bozulacak diye doğum yapmak istemiyorlar. Böyle bir duruma ve endişeye gerek yok. Bir kadın mutlaka annelik duygusunu tatmalı ve mutlaka yaşamalıdır. Hem de birkaç kez yaşamalıdır. Estetik karın germe ameliyatları ile güzel sonuçlar elde edilebiliyor. Doğum öncesi karın şeklinden bile daha güzel, daha sıkı, daha gergin bir karın elde etmek mümkün olabiliyor. Dolayısıyla birçok kadında bu farkı görebiliyor. Karın germe ameliyatı zor bir ameliyat değildir. Tecrübeli ve deneyimli ellerde yapıldığı takdirde son derece rahat ve hayati tehlikesi olmayan operasyonlardır. Operasyon sonrası 1-2 hafta içerisinde günlük yaşantılarına dönebiliyorlar” diye konuştu.

Karın estetiği yaptıran kadınların daha sonra tekrar doğum yapabileceklerinin altını çizen Akbaş, “Doğum nedeniyle karında meydana gelmiş olan şekil bozuklukları nedeniyle kadınların çok fazla takıntılı olmamaları ve depresyona girmemeleridir. Ameliyat sonrası olaylar tamamen tersine dönüyor. Karın estetiği yaptıran kadınlar isterlerse daha sonra yine çocuk sahibi olabilirler. Birçok kadının bu operasyona ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Maddi nedenlerle bazı eşler, kadınlarının bu operasyonlarına sıcak bakmayanlar olabilir. Mutlu bir evlilik, mutlu bir kadın ve mutlu bir erkek ile birlikte yürür” şeklinde konuştu.
Yorum Yazın