TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 34.98
  • Altın 2324.358
  • BIST 100 9129.19
  • Sağlık

Kanser hastaları artık radyasyondan daha az zarar görecekler

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı’na kazandırılan ileri teknoloji ürünü radyoterapi cihazı, düzenlenen bir açılışla hizmete girdi.
Kanser hastaları artık radyasyondan daha az zarar görecekler
Fatma Güler - ESKİŞEHİR / İHA - Açılışta cihazı tanıtan ESOGÜ Tıp Fakültesi Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Durmuş Etiz, söz konusu cihaz sayesinde çok yönlü, güvenilir ve hassas bir tedavi yürütmenin mümkün olacağını belirtirken, cihazın çok yönlülüğünün ise görüntü rehberli radyoterapi (IGRT), yoğunluk ayarlı radyoterapi (IMRT), stereotaktik beden radyoterapisi (SBRT), stereotaktik radyocerrahi (SRC) ve 3 boyutlu konformal radyoterapi (3BKRT) tedavi seçeneklerini bir arada sunmasından kaynaklandığını söyledi.

HASTALAR RADYASYONDAN DAHA AZ ZARAR GÖRECEKLER
Açılışta konuşan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, ileri teknoloji ürünü böyle cihazları ESOGÜ Hastanesi’ne kazandırmaktan dolayı gurur duyduklarını ifade etti. ESOGÜ’deki en önemli birimlerinden birinin de hastane olduğunu belirten Prof. Dr. Hasan Gönen, üniversite olarak insan sağlığına çok önem verdiklerini vurgulayarak hizmete giren ileri teknoloji ürünü radyoterapi cihazı sayesinde kanser tedavisi gören hastaların radyasyondan daha az zarar göreceğini kaydetti.

YENİ CİHAZLAR KAZANDIRACAĞIZ
ESOGÜ Hastanesi gibi üçüncü basamak sağlık hizmetleri sunan bir bölge hastanesinde ‘teknoloji yoğun’ cihazların mutlaka bulunması gerektiğini belirten Prof. Dr. Hasan Gönen, hastaneye bundan sonra da böyle cihazları kazandırmaya devam edeceklerini söyledi.

 
Yorum Yazın