TİC Holding Header
  • USD 32.37
  • EUR 34.966
  • Altın 2324.243
  • BIST 100 8880.09
  • Sağlık

Kızartılan gıdalar erken öldürüyor!

Türk yemek kültüründe birçok yemek kızartılarak hazırlanıyor.
Kızartılan gıdalar erken öldürüyor!
Sultan Gedik - Özellikle geleneklerimize uygun beslenme biçimi hayatımızı bir anlamda daha erken sonlandırıyor!

Genel olarak ayaküstü atıştırmalar yanında verilen ve sürekli çocuk, genç ve yaşlı herkesin tükettiği patates kızartmaları haftada iki kez tüketilmesi ile ölüm riskini iki kat artıracak etkiyi ortaya koyuyor. Yapılan araştırmalar sonucu açıklanan ve yapılan deneyler sonucu ortaya çıkan bu gerçek; kızartma ve yağlı gıda tüketimi sağlayan kişilerde erken ölümle sonuçlanıyor. Daha çok kızartmalarda bulunan ve insan sağlığını olumsuz yönde etkileyen trans yağları nedeniyle sağlıksız bir beslenme biçimi seçen kişilerin hem çok fazla hastalığa yakalanma hem de erken ölmesi ile sonuçlanan bir gerçek bulunuyor.

Patates kızartmalarında çok fazla sodyum olması kalp damar hastalıkları, yüksek tansiyon ve daha birçok hastalık ortaya çıkarabiliyor. Özellikle obezitenin çağın hastalığı olarak ilerlemesini düşünecek olursak; bu etkiyi göz ardı edemeyiz. Sürekli olarak dünyada ayaküstü atıştırmalık olarak hamburger, tost gibi birçok gıdaya eşlik eden patates kızartması çok sevilmesine rağmen ölüm fışkırıyor!



Sağlıklı beslenmeyen ve yemek kültürü olarak kızartılan gıdalara aşırı ilgi gösteren bir toplum olarak hızla erken ölümle sonuçlanan vakalara rastlıyoruz. Kalp krizi yaşının çok erkene çekilmesinde en önemli etkenlerden biri olarak sağlıksız beslenme gösteriliyor. Bunun yanı sıra hareketsiz bir yaşam ve statik oturarak bilgisayar başında geçirilen zaman üzerine bir de dengesiz ve sağlıklı beslenmeme; ölüme davet çıkarıyor.

Erken yaşlarda çocukların sevdiği ve severek yediği patates kızartması ailelerin hayır dememesi yüzünden baş tacı edilerek tüketiliyor. Çocuklarımızı ve gençlerimizi kısa sürede bağımlı hale getiren bu beslenme biçimi hayatlarını karartma da en önemli etken! Her geçen gün bu gidişat yaşamı bir anda sonlandıracak etkileri ile bizlere dur diyor. Bu nedenle mutlaka bilinçli hareket etmek ve bu sayede önlenemez durumları ortadan kaldırmak için hemen bu kararı almalı ve sağlıklı beslenmeye ‘’Merhaba’’ demeliyiz!

Yorum Yazın