TİC Holding Header
  • USD 32.563
  • EUR 35.138
  • Altın 2320.624
  • BIST 100 8880.09
  • Sağlık

Metabolizma hızını arttırmanın doğal yolları

Metabolizma; vücudun aldığı gıdaların enerjiye dönüştürülmesini sağlayan kimyasal bir işlemdir.
Metabolizma hızını arttırmanın doğal yolları
Sultan Gedik - Metabolizmanın düzenli olarak çalışması ve günlük faaliyetlerini sağlaması için enerjiye ihtiyaç duyar.

Vücudun gerekli olan enerji ihtiyacını nefes alma ve kan hücrelerinin sağlıklı işleyişi ile gerçekleşmektedir.

Metabolizma; hormon düzeyleri, vücut bileşimi, yaş, cinsiyet, boy ve günlük birçok aktiviteler ile çeşitli durumlara göre belirlenen bir özelliktir. Metabolizmanın düzensiz olması ya da yavaş çalışması vücut ağırlığını ve genel sağlık üzerindeki etkisini olumsuz olarak yansıtır. Metabolizması düşük olan kişilerde; genelde yüksek şekerli içeceklerin tüketilmesi, aşırı stres, yetersiz uyku, fiziksel aktivitelerde eksiklik, düşük kalorili diyetler, sağlıksız beslenme, açlık, hamur işi ve şekerli gıdalar bu duruma etken olabilmektedir.

Ayrıca diyabet ve hipotiroid gibi bazı hastalıklarda metabolizmanın yavaş çalışmasına etken olan önemli rahatsızlıklardır. Metabolizma yavaş çalıştığı zaman düşük nabız, kan basıncının düşük olması, kabızlık, halsizlik, vücutta yüksek yağ oranı oluşması, aşırı duyarlılık olması, yorgunluk ve ciltte kuruluk gibi birtakım etkenler ortaya çıkar. Kadınlarda metabolizma hızı çok daha düşük olarak çalışır. Erkeklerde ise metabolizma hızı daha yüksektir.



Metabolizmanın hızını artıran doğal gıdalar
Metabolizmayı hızlandırmak için bazı önerilerimiz olacak. Dilerseniz doğal yollardan metabolizmanızı hız kazandırabilir ve böylece vücudun gerekli olan enerji ihtiyacını da sağlayabilirsiniz.

Acı biber:Özellikle kırmızı acı biber içeriğinde bulunan bazı bileşenler sayesinde hücrelerde bulunan ısının enerjiye dönüşmesini sağlar; bu durumda vücut ısısını düzenlemeye ve metabolizmayı hızlandırmaya etki eder.

Bitkisel  yağlar:Bitkisel yağlar vücutta bulunan detoksifikasyon için önemli olarak tercih edilmesi gereken bir gıdadır. Ayrıca metabolizmayı hızlandırmaya ve fazla kilolardan kurtulmaya yardımcı olur.

Yeşil çay:Yeşil çay metabolizmayı hızlandırmada ve yağ oksidasyonu yakmada önemli bir etkiye sahiptir. İçeriğinde bulunan flavonoidler ve antioksidanlar sayesinde yeşil çay metabolizmayı hızlandırmak için etkili bir yöntemdir.

Elma sirkesi:Özellikle kalori yakmak için ve metabolizma hızını artırmak için etkili olan çözümlerden birisi olan elma sirkesi; vücudun alkalize oranında yükseltmesi açısından önemli bir etki yaratmaktadır.

Limonlu sıcak su:Özellikle vücudun alkali oranını ve metabolizma hızını artıran etkisi bulunmaktadır.
Yorum Yazın