TİC Holding Header
  • USD 32.346
  • EUR 35.214
  • Altın 2246.59
  • BIST 100 8792.15
  • Sağlık

Op.Dr. Zekeriya Kul'la Estetik Plastik Cerrahisi hakkında

Estetik Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Zekeriya Kul, Estetik Cerrahi hakkında yayınladığı bültende; 'Estetik Cerrahi, yaşlanmayla ortaya çıkan sorunları düzelterek, kişinin yaşamını estetik ve ruhsal açıdan daha iyi hale getirmeyi amaçlar.' dedi.
Op.Dr. Zekeriya Kul'la Estetik Plastik Cerrahisi hakkında
CRA -

Zekeriya Kul bültenine şöyle devam etti; "Estetik cerrahlar ise bilim ve sanatı birlikte kullanarak doğal güzelliğe en yakın olanı yakalamaya çalışırlar. Cerrahi yöntemlerle gerçekleştirdiğimiz müdahalelerde tek bir amacımız vardır; hastalarımızın kendilerini daha iyi hissetmelerini sağlamak. Bunu, vücudumuzun fonksiyonel yönünü koruyarak gerçekleştirdiğimiz estetik cerrahi operasyonlar ile elde ederiz.

Örneğin sadece endoskopik orta yüz gençleştirme ameliyatı ile 50 yaşındaki bir hastamızın 30-35 yaşındaki görüntüsüne kavuşturabiliyoruz. Burada dikkat çekmemiz gereken nokta hastamızın gençlik çağındaki kendi görüntüsüne kavuşturduğumuzdur. Çevremizde estetik ameliyat olduğu herhalinden belli, gençleşmesi bir yana mevcut yaşına ait güzellikten de kaybeden bayanlar görürsünüz. Bunun nedeni şudur; biz hekimler hastalıkların teşhisine bağlı tedavilerde bulunarak hastalarımıza iyilik sunarız.  
Estetik ameliyat için de biz plastik cerrahlara başvuran hastaları değerlendirirken mevcut problemi teşhis eder buna göre tedavi seçeneği sunarız. Yani, her 50 yaşındaki bir bayan göz kapaklarındaki düşüklükten şikayetçi olarak bize başvurduğunda bu hastamıza hemen üst göz kapağı germe ameliyatı yapmıyoruz. Eğer hastamızın kaşlarında düşüklük var ise ve kaşların normal pozisyonuna taşınması göz kapaklarındaki sarkmayı da gideriyor ise bu hastamıza endoskopik kaş kaldırma ameliyatı yaparak doğru teşhis ve doğru tedavi seçeneği sunmuş oluyoruz. Aksi taktirde sarkmış göz kapaklarına yapacağımız bir ameliyat hastamızın yorgun ve yaşlı görünümünü ortadan kaldırmayacaktır. Aynı şekilde, zamanla yanak bölgesindeki yağ yastıkçıklarının aşağı yönde yer değiştirmesine bağlı olarak ortaya çıkan, gene yorgun ve yaşlı bir yüz görünümünü, yanak bölgesine yapacağımız yağ enjeksiyonu veya dolgu maddesi uygulaması ile çözemeyiz.  

Bu problemin çözümü; endoskopik olarak aşağı doğru kaymış olan yağ yastıkçığını eski, yani olması gereken yere taşımaktır. Çocuk emzirme sonrasında sarkmış ve küçülmüş olan meme problemine sahip bir hasta için ideal çözüm subfasyal tekniği kullanarak anatomik(damla) silikon protez ile hem büyütme  hem de sarkıklığın giderilmesini sağlamaktır. Eğer sarkıklık fazla ise mastopeksi(dikleştirme-toparlama) ameliyatı kaçınılmaz olarak yapılmalıdır. Yani biz, -estetik cerrahide kurallar  hastadan hastaya değişmekle birlikte- problemin doğru tespit edilip çözümün de ona göre sunulması gerekliliği üzeride duruyoruz.  

Burun estetik ameliyatı(rinoplasti) zeka oyunları kadar iyi planlamalar  gerektiren bir ameliyattır. Bazen burun sırtındaki küçük bir kemerden şikayetçi olan  hastada; kemeri almak yerine gözler arasındaki burun kökü düşüklüğünün giderilmesi(kıkırdak veya fasya ile) hem yan profilden hem de karşıdan bakıldığında daha ideal ve estetik bir burun sırtı elde etmemizi sağlayacaktır.

Bununla birlikte biz hastalarımıza, etkinliği ispat edilmemiş, kulağa hoş gelen ancak sonuç itibari ile ne hastayı ne de cerrahı mutlu edecek sonuçlar sunmayan teknikleri(ip ile askılama yöntemleri, kalıcı dolgu madde uygulamaları vs.)  uygulamıyor ve önermiyoruz. Estetik cerrahinin sanatsal yönü yanında bilimsel yönünü de ön plana çıkararak hastalarımıza bu bilim dalı ile ilgili doğru yönlendirmeler yapmaya çalışıyor, estetik ameliyatlar ile ilgili bilinçlenmeleri yönünde gayret ediyoruz.

Brezilya'da çalıştığım  yıllarda dikkat ettiğim ve ülkemiz için de temennisinde bulunduğum durum; insanların  estetik cerrahi konusunda çok bilinçli oldukları, ve ameliyat sonuçlarından duydukları büyük memnuniyetti. Bunun birkaç nedeni var; birincisi insanların kendilerine ait problemin tanımını çok iyi yapabilmeleri ve bunun için bir plastik cerrahi uzmanına başvurmalarının bilincinde olmaları, ikincisi  ameliyat sonrası süreci(ödem, yara iyileşme süreci ...) rahatlıkla kabullenmeleri,  bir diğeri ise; ortaya çıkacak sonuç ile beklentilerinin örtüşüyor olması. Böylece biz ne kadar başarılı bir ameliyat yapmış olursak olalım  esas önemli olan “ hasta mutluluğu” nu kolayca yakalamış oluyoruz.

Örneğin büyük meme probleminden dolayı şikayetleri olan bir bayan, bu problemin tek çözümünün meme küçültme ameliyatı olduğunun bilincinde  bir plastik cerraha başvurur, bu ameliyatın aslında izsiz bir ameliyat olamayacağını bilir, ancak küçülmeye ek olarak dik ve estetik görünümlü memelere kavuşacağı heyecanı ile ameliyat sonrası iyileşme sürecini bilinçle ve sabırla atlatır. Bu örnek aynı zamanda kişinin estetik ameliyatlar ile ilgili bilinçli ve pozitif yaklaşımını temsil etmektedir. Bilgi paylaşımının bu kadar kolay ve yoğun olduğu bir dönemde estetik ameliyatlar ile ilgili gerçekçi bilgilerin gene plastik cerrahi uzmanlarına danışılarak  edinilmesi gerektiğini düşünüyorum. Elbette geçmişte estetik ameliyat olmuş hastaların olumlu/olumsuz tecrübeleri değerlidir, ancak ameliyat öncesi karar aşamasında kulaktan dolma bilgiler ile değil,  bilimsel ve gerçekçi yorumları plastik cerrahlardan edinerek hareket etmek gerekir.

Bu web sitesi, estetik ameliyata aday kimselerin, ameliyat öncesinde, plastik cerrahları ile görüşürken, beklentilerini daha doğru bir şekilde dile getirmelerine yardımcı olacak, estetik ameliyatlar ile ilgili yanlış inanış ve düşüncelerin ortadan kalkmasına katkıda bulunacaktır. Bilim; sorular ile birlikte ilerleme gösterecektir. Hele de bu; tıp biliminin en hızlı gelişim gösteren dalı; Estetik Plastik Cerrahi olunca…

Daha hızlı iyileşme, daha estetik sonuçlar elde etmek için, modern estetik cerrahi tekniklerin gelişmesi yönündeki gayretlerimize katkıda bulunan, yurtiçi ve yurtdışında bizlerle bilgi alışverişinde bulunan tüm plastik cerrahlara ve bizleri daha iyiyi elde etme yolunda sorularıyla katkıda bulunan tüm hastalarımıza  şükran borçluyuz." dedi.


Op.Dr. Zekeriya Kul Hakkında;
İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesindeki tıp eğitiminden sonra, İstanbul Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi ihtisasına başladı. İhtisas sürecinde birçok yurt içi ve yurt dışı kongrelere bildiri sunumlarıyla katılımda bulundu. Yoğun klinik çalışmaları arasında birçok deneysel çalışma gerçekleştirdi. Estetik Cerrahinin doğduğu ülke olan Brezilya da, Belvedere Clinic'te Dr César Arrunategui ile birlikte estetik meme cerrahisi ve vücut şekillendirici cerrahi üzerine çalışmalarda bulundu.   Rio de Janeiro'da dünyaca ünlü klinik Ivo Pitanguy Institute'de klasik ve endoskopik yüz germe cerrahisi üzerine çalışmalar yaptı. Saç cerrahisi alanındaki çalışmalarını Porto Allegre'de Dr Carlos Uebel ile birlikte yürüttü.

Dr. Kul, "yağ dokusu kaynaklı kök hücre elde edilmesi ve klinik kullanımı" alanında yaptığı çalışmalar nedeniyle davet aldığı Japonya-Yokohama Cellport Clinic'te Dr Kotaro Yoshimura ile birlikte CAL( cell assisted lipotransfer) yöntemini kullanarak bir çok "breast augmentation"(meme büyütme) ameliyatı gerçekleştirdi. Fransa'da Dr. Henry Delmar ile birlikte Endoskopik Aksiller Meme Büyültme tekniği üzerine tecrüblerini geliştirdi.

Dünyadaki, yenilikçi ve modern estetik cerrahi uygulamalarının takipçilerinden olan Dr Kul, kişiye özgün estetik cerrahi uygulamalarıyla da dikkat çekmeye devam ediyor.
 

 

Yorum Yazın