TİC Holding Header
  • USD 32.388
  • EUR 34.981
  • Altın 2331.671
  • BIST 100 8880.09
  • Sağlık

Özkırış 4 bin doktora eğitim verdi

Prof.Dr. Abdullah Özkırış, ulusal göz kongresinde 4 bin göz doktoruna canlı cerrahi yöntemiyle son teknolojik gelişmeler ışığında, katarakt ameliyatının her türlü zor ve ağır vakalarda nasıl yapılması gerektiğini anlattı.
Özkırış 4 bin doktora eğitim verdi
İHA - Kayseri Öz Göz ve Cerrahi Merkezi Başhekimi Prof.Dr. Abdullah Özkırış, olağan ulusal göz kongresinde yapıtğı canlı serrahi sunumuyla 4 bin göz doktoruna eğitim verdi. 

Kongrede canlı cerrahi üzerinde anlatım yapan ve ulusal göz kongresine Kayseri’den tek katılan doktor olan Prof. Dr. Abdullah Özkırış, özellikle en zor ve ağır katarakt vakalarında gelişmiş teknolojik imkanların hangi yöntemlerle nasıl kullanılacağını anlattı. 

Ulusal Göz Kongresinde canlı cerrahi sunumu sonrasında soruları yanıtlayan Prof.Dr. Abdullah Özkırış, katarakt ameliyatlarında gelişen teknolojik yeniliklerin kullanılmasının çok önemli olduğunu söyledi. Bu tür ameliyatlarda özellikle göz içi lenslerinin ne tür olması gerektiğini de örnekleriyle açıklayan Kayseri Öz Göz ve Cerrahi Merkezi Başhekimi Prof.Dr. Abdullah Özkırış, doğru göz içi lensli kullanılması sonrasında tedavinin çok daha olumlu sonuç verdiğine dikkat çekti. Prof. Dr. Özkırış ameliyat sonrası hastaların bakımı ve tedavi ile takip sürecinin de çok önemli olduğunu hatırlatarak, Türkiye’nin pek çok yerinden 4 bin göz doktorunun katıldığı katarakt ameliyatı konusundaki sunum yapan uzman olarak, Kayseri’den sadece Prof. Dr. Abdullah Özkırış’ın davet edilmesi de, özellikle bu konuda Kayseri’nin hangi noktaya geldiğini göstermesi adına Kayseri tıp dünyası için önemli bir gelişme olarak gösterildi. 
Yorum Yazın