TİC Holding Header
  • USD 32.324
  • EUR 35.124
  • Altın 2297.323
  • BIST 100 8880.09
  • Sağlık

Restoranlardaki ıslak mendillere dikkat

Tek kullanımlık ıslak mendillere dikkat el silinmeyecek kadar tehlikeli bakteriler saptandı.
Restoranlardaki ıslak mendillere dikkat
Çağla Kılıç - Tek kullanımlık ıslık mendilleri mercek altına alan Hijyen Konseyi korkunç gerçeği ortaya çıkardı.

Bazı restoranlardan toplanan ve laboratuvarda mikrobiyolojik kontrollerden geçirilen, markaları, içeriği, üreticisi belirsiz, tek kullanımlık 22 ıslak mendilden 7’sinde, el silinemeyecek boyutta sakıncalı bakteriler tespit edildi.

Gıda mühendisleri, veteriner hekimler, hukukçular, akademisyenler, laborantlar, sağlıkçılar ile gıda ve tüketici dernekleri üyelerinden oluşan konsey tehlikeli bekterilerin içeriğini de açıkladı. Islak mendillerin ikisinde dışkı kaynaklı bakteri’lerden ‘enterobacter’ ve ‘escherichia coli’ tespit edildi. Mendillerden 5’inde ise yumuşak doku iltihabına yol açan ‘difteroid basil’ adlı bakteri bulundu.     

PAKETE BAKIN
Merdiven altı olarak tabir edilen sağlıksız ortamlarda üretimi yapılan, restoranlarda yemek öncesi ve sonrasında el temizliği için verilen, üreticisi ve içeriği paketinin üzerinde yazmayan tek kullanımlık ıslak mendillere karşı tüketicilerin dikkatli olması istendi.

Konsey, restoranlarda verilen mendillerin önemli bölümünün paketinde üretici ve içerik bilgisinin yer almadığına dikkati çekti. Dr. Fuat Çetinkaya, tüketicileri restoranlarda kullandıkları ıslak mendiller konusunda uyararak, “Bağışıklık sistemi baskılanmış veya yeterli olmayan kişilerde enfeksiyona yol açabilecek bakterilerin tespit edilmiş olması önemlidir” dedi.
Yorum Yazın