TİC Holding Header
  • USD 32.563
  • EUR 35.138
  • Altın 2320.624
  • BIST 100 8880.09
  • Sağlık

Sağlıklı bir yaşam için basit uygulamalar

Bedenimizin sağlıklı olabilmesinin en önemli edinimlerinden biri tabi ki doğal olarak beslenmeden geçer.
Sağlıklı bir yaşam için basit uygulamalar
Fatma Güler - Özellikle dengeli beslenmek ve vücuda gerekli olan vitamin ve mineralleri alarak bu durumun oluşmasını sağlamak önemlidir.

Ama bunun yanında sağlığımıza etki edebilecek ve daha rahat bir yaşam sürebileceğimiz çok basit yollarda vardır. Bu uygulamaların ve dikkat etmelerin sonucunda hem dengeli beslenip hem de bazı uygulamalar yaparak daha dinç ve genç kalabiliriz.

Daha uzun uyuyun; uykunun vücuda kazandırdığı zindeliği es geçmeyin ve uykuyu asla aksatmayın. Hatta gerekirse daha uzun süre uyuyarak vücudun fiziksel performansının artmasına katkıda bulanabilirsiniz.

Egzersiz yapın; özellikle müzik dinleyerek yapılan, yürüyüş, koşu ve basit kondisyon hareketler;i hem beynin dinginleşmesini hem de fiziksel olarak bedenin rahatlamasını sağlayan çok önemli bir fonksiyonel uygulamadır.

Sabahları güne protein alarak başlayın; sabahları zinde olmak ve güne daha açılmış olarak başlamak için protein en iyi toparlayıcı gıdadır. Hem kaslara hem de gece boyu aç kalan midenin kazınması sorununa çözüm olacaktır.

Bitter çikolata ve süt; egzersiz sonrası için en iyi enerji alternatifi olacaktır. Bitter çikolata özellikle kalp sağlığı ve zindelik için gerekli uyarıcılar içerir. Süt ise; kalsiyumu sayesinde sizi egzersiz sonrası rahatlatacaktır.

Bol su için; en önemli zindelik kaynağı suyu günlük alınması gereken miktarda mutlaka tüketin. 2 litreden az olmaması önemlidir.

 
Yorum Yazın