TİC Holding Header
  • USD 32.37
  • EUR 34.984
  • Altın 2323.963
  • BIST 100 8880.09
  • Sağlık

Selülitlere veda edin!

Yaz aylarında kadınların en büyük görünüm sorunlarından biri olarak ortaya çıkan ve özellikle bu aylarda deniz kenarlarında onlar için bir kâbus haline gelen selülitler; kadınların bu durum için birçok çözüm önerisine sıcak bakmasına etken olmaktadır.
Selülitlere veda edin!
Sultan Gedik - Estetik olarak görünümü rahatsız eden selülitler; bir dolaşım bozukluğu olarak ortaya çıkar.

Genelde hareketsiz olan bir yaşam tarzı sonrasında ya da yanlış beslenme ile ilgili olarak yer alan selülitler bazı önlemler ile düzeltilebilmektedir.

Peki! Selülitleri önlemek için ne yapmak gerekir?
Mutlaka gün içerisinde yarım saatlik bir yürüyüş yapılması gereklidir.  Düzenli olarak masaj yaptırmak şarttır. Özellikle selülitli olan bölgelere hafta boyunca 3 gün esansiyel yağlarla ve fırça yardımı ile masaj yapıldığında selülitlerin görünümlerinde gözle görülür bir biçimde azalmaya şahit olmak mümkündür.  Beslenme biçimine dikkat etmek ve hareket etmek selülit tedavisi için geliştirilmiş  tekniklerle beraber bir şekilde hareket edilirse etkili olacaktır.

Ayrıca selülitler için farklı radyofrekans cihazları sayesinde tedaviler oluşturabilmektedir. Isı yoluyla etkili olacak şekilde vücutta bulunan su moleküllerini ve iyonlarını harekete geçirerek radyofrekans içerikli olan cihazlar ile uygulanır.

Selülit olan bölgede enerji açığa çıkartmak suretiyle alan boyunca ısı alınmasını sağlar. Ortalama olarak insan bedeni 36-37 derece olan ısısı; uygulama sayesinde alana yapılan radyo frekans cihazları ile ilgili yoğunlaşması ile 40 derecenin üstüne çıkmaktadır. Cilt altındaysa 50 derece olan ve vücudun tepki vermesine neden olan bu ısı herhangi bir tahribat yaratmadan; yağ hücre duvarlarının parçalanmasını sağlayarak bölgesel yağ dokusunda da erime oluşturur. Yaşlanmış olan kolajen dokusunun parçalanarak ölmesine ve vücudun yeni kolajen üretimini sağlamasına etken olur.

Bunun yanı sıra yağ dokusu da böylece yenilenir. Parçalanmış ve erimiş olan yağlar lenf ve kan yolu ile emilmek suretiyle bedenden atılır.

Radyofrekans uygulamasının iyi sonuç vermesi için mutlaka gün içerisinde 2-3 litre su içmek gereklidir. Ayrıca selülit oluşumunu etkileyen ve tetikleyen sigara, alkol, hareketsiz yaşam, düzensiz beslenme, stres gibi birtakım etkilerden uzak durmak şarttır. Ayrıca herhangi bir metabolik rahatsızlık olup olmadığına dair doktor kontrolü edilmesi de önem taşır.

Yorum Yazın