TİC Holding Header
  • USD 32.374
  • EUR 35.018
  • Altın 2324.261
  • BIST 100 9129.19
  • Sağlık

Sürekli açlık hissine dikkat

Açlık hissi; gıda alamadığımızda beyin tarafından yapılan uyarıyla ortaya çıkan bir durumdur.
Sürekli açlık hissine dikkat
Fatma Güler - Ancak açlık hissini sürekli yaşamak bir sorundur. Bu his; vücudun gerekli olan vitamin, mineral gibi birçok değere sahip beslenme sağlanmıyor anlamına gelir.

Yetersiz beslenen vücudun da ihtiyacı karşılanmadığı için; beyin devamlı uyarı gönderir. Tıka basa yediğiniz halde hala açlık hissi oluşuyorsa mutlak bir hekime başvurmak gereklidir.

Hormonlarda ortaya çıkan bazı sorunlar, aynı şekilde beslenme, rafine şeker ve hamurlu karbonhidrat içerikli beslenme de vücutta açlık hissini tetiklemektedir. Ayrıca sıvı alımı yeterli olmaması da açlık hissi oluşturmaktadır. Özellikle beyaz ekmek içerisindeki şeker, tuz ve karbonhidrat olması nedeniyle ne kadar yerseniz yiyin acıkmanıza neden oluşturur. Hazır meyve suları, fast food tarzı gıdalar ve alkol tüketimi açlığı artıran durumlar ortaya çıkarır.



Açlık hissi; dengeli beslenme gerektiği şekilde protein, karbonhidrat, sebze ve meyve tüketmeniz halinde düzene girecektir. Tek tip beslenmeden uzak durmak ve düzenli öğün atlamadan beslenmek açlık duymayı engelleyecektir. Açlık hissini sürekli hissetmeniz halinde aşırı yemek yemeye devam ederek obezite hastalığına yakalanma riskinizi artıracaktır.

O nedenle aç kalmamak ve ayrıca öğün aralarında dahi atıştırmalık olarak meyve ya da sebze tüketmeniz daha sağlıklıdır. Bisküvi gibi hazır paket gıdalar açlık hissini bastırmaz daha fazla artırır. Dengeli beslenmek; hem sağlığınızı koruyacak hem de sürekli yeme isteğinizi yok edecektir.
Yorum Yazın