TİC Holding Header
  • USD 32.408
  • EUR 35.53
  • Altın 2325.597
  • BIST 100 8880.09
  • Sağlık

'Umutlu hareketler bunlar'

Antalya’da geçirdiği trafik kazası sonrasında felç kalan ve Türkiye’nin Umut olarak tanıdığı Rus gence koruyucu annelik yapan Gülsüm Kabadayı, Umut’un iki ayağından ameliyat olacağını ve daha sonra adım atmaya başlayacağını söyledi.
'Umutlu hareketler bunlar'
ANTALYA / İHA - Antalya’da 3 çocuk annesi Gülsüm Kabadayı tarafından 7 yıldır bakımı yapılan Umut, iki ayağından geçireceği ameliyat gününü bekliyor. Gülsüm anne ve oğlu Mehmet Ali tarafından özel odasındaki yatağında tedavisine devam edilen Umut, bugün ayaklarının altında gezdirilen tel silindirin etkisini hissedebiliyor. Gülsüm Kabadayı’ya "Anne" diye tepki veren Umut, ayaklarını düz şekilde uzatıp, oturabiliyor.

Oğlu ile Umut’a günde en az 6 saat fizik tedavi uygulayan Gülsüm Kabadayı’nın en büyük hayali ise Umut’un bir gün ayağa kalkması. Umut’un vinç şeklindeki yatağında bebek gibi sallanması ise renkli görüntüler oluşturdu. Kabadayı, bu vinç sayesinde Umut’un sırtının yara olmadığını belirtti.

Umut’un 7 yıldır koruyucu anneliğini üstelenen Gülsüm Kabadayı, Umut’un geçen yıl Aralık ayında tedavi için Samsun’a götürüldüğünü hatırlattı. Samsun’a yatarak gittiklerini ve gördükleri 7 aylık tedavinin ardından Umut’un oturmaya başladığını kaydeden Kabadayı, "Uçak ambulansla gittik. Dönüşte normal uçağı kullandık" dedi. Antalya’da da 5 aydır Umut’un fizik tedavine devam ettiklerini kaydeden Kabadayı, "Umut’un ayakları dönük. O nedenle kasıklarından ayağına doğru açılarak özel bir hastanede ameliyat edilmesi gerekiyor. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ilgileniyor. Prosedürler işliyor. Onayın ardından Umut ameliyat edilecek. Ameliyattan 41 gün sonra Samsun’a gideceğiz. Orada tedavisine devam edilecek. Umut’un Samsun’daki tedavisinin ardından ayağa kalkmasını istiyorum" diye konuştu.

UMUT’A EVDE HAREKETLER
Umut’a evde germe, oturma hareketleri yaptırdıklarını anlatan Kabadayı, "Umut günde 6-7 saat fizik tedavi görüyor. Çeşitli yatakları var. Vincine biniyor. Bu ev hastane oldu. Ameliyatın ardından eve lokomat kurduracağız. Desteklerle yürümeye başlayacak Umut. Umut yürüyecek, sağlığına kavuşacak, ondan sonra annesini bulacağız" dedi.

"YENİ YOLDA YÜRÜMESİNİ DİLİYORUM"
Ameliyatın ardından Umut’un yürüme şansının yüksek olduğunu ifade eden Kabadayı, "Yeni yılda herkse sağlık barış ve mutluluk diliyorum. Hiç kimse umudunu kaybetmesin. Ben yeni yılda Umut’un yürümesini diliyorum" dedi.
Umut’u öz çocuklarından ayırmayan Gülsüm Kabadayı, Umut’un 23 yaşına gireceğini ve kilosunun 85’e ulaştığını kaydetti.
Yorum Yazın