TİC Holding Header
  • USD 32.326
  • EUR 35.092
  • Altın 2281.987
  • BIST 100 8880.09
  • Sağlık

Vajinusmuslu kadınlarda eş desteği önemli

Vajinusmuslu kadınlar hem eşleri, hemde yakınları tarafından şüphe ile yaklaşılan kadınlar olduğunu belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Aslı Alay vajinumus tanısı alan kadınlarda eş desteğinin çok önemli olduğunu söyledi.
Vajinusmuslu kadınlarda eş desteği önemli
İHA - Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Aslı Alay, “Erkekte istenmeme, sevdiği kadın tarafından reddedilme kırgınlık, öfke bazen de güvensizlik yaratabilir.

Bekaretin korunmasının önemli olduğu toplumlarda vajinusmuslu kadınlar hem eşleri, hem de yakınları tarafından şüphe ile yaklaşılan kadınlar olmuştur. Ancak yapılan araştırmalarda çoğu çiftte vajiinusmuslu kadınların eşlerinin hoşgörülü ve oldukça anlayışlı olmaları dikkat çeker. Vajinusmuslu kadınlar yaşamlarındaki dominant, sert mizaçlı baba karekterinin tam tersi bir eş seçerler. Eşlerin çoğunda cinsel deneyimin az olduğu, bazılarında ise ilk birlikteliktir. Bu durum ise tedavi arayışının ertelenmesine yol açar. Birçok çift tedaviye çocuk isteği olduğu dönem içinde başvurur. Bazı evliliklerde ise cinsellik yaşanılmadan evlilik aynı evi paylaşan 2 arkadaş gibi sürebilmektedir. Bu durumu yıllarca devam ettirebilen çiftler toplumda mevcuttur” dedi.

Alay, “Vajinusmuslu kadınların eşlerinde, yaşanılamayan cinsellik nedeni ile erken boşalma çoğunlukla kaçınılmaz bir sonuçtur. Vajinusmus eşlerindeki erken boşalma nedeni kadındaki vajinusmus nedeni ile ortaya çıktığından, vajinusmus tedavisi ile sorun genellikle çözülür” diye konuştu.

İlginç bir detayın ise vajinusmuslu kadınların ve eşleri arasında iyi bir uyum olduğunu, birbirlerine karşı sevgi, ilgi eksikliklerinin olmadığını belirten Alay, “Ancak süre uzadıkça evliliğin bozulabileceği görülmüştür. Yani vajinusmus sadece kadının değil çiftin bir hastalığıdır. Cinsel ilişki sırasında şiddetli ağrı duyan ve vajinusmus nedeni ile ilişkiye giremeyen kadınlarda eşlerin yaklaşımı 3 değişik türde olabilir: 1-Eşini destekleyen, cesaretlendiren, çözüm arayıcı yani kolaylaştıran erkekler olup en iyi tedavi sonuçlarının olduğu gruptur. 2-Eşine öfkeli, eleştiri ve tepkilerle yaklaşan, yardım etmeyen olumsuz davranışlar sergileyen erkekler, 3-Kaçınan, sorgulamayan, çözüm aramayan, durumu kabullenen, eşlerini teselli eden konu ile ilgili konuşmayan erkekler olup, tedavinin geciktiği kadınlar çoğunlukla bu gruptadır. Bu sonuç da gösteriyor ki vajinusmus tedavisinde eş desteği oldukça önemlidir. Erkekler çoğunlukla eşlerindeki vajinusmus sorunu karşısında çaresizlik hissiden uzak, çözüm arayıcı olmalı ve eşine olan sevgisini her daim dile getirmelidir. Vajinusmusu tedavisi olan bir sorun olarak görmek ve cinsel birleşme ile ilgili denemler 1 ayı geçmesine rağmen gerçekleşmediği durumda mutlaka profesyonel bir destek alınmalıdır. Hiçbir zaman ilişki zorlanarak veya alkolle veya anestezi altında olmamalıdır. Böyle uygulamalar tedaviyi güçleştirmekte sorunu büyütmektedir. Tedavi süresince vajinusmuslu kadında bazen vazgeçme, bazen umutsuzluk olabilir. Bu aşamada eş mutlaka kadını desteklemeli, bu sorunu beraber çözeceklerini anlatmalı, her ilerleyen adımda eşini övmelidir. Ancak vajinusmuslu kadının eşi aşırı pasif, sabırsız ve aceleden uzak, sakin ve kararlı olmalıdır. Çiftlerin unutmaması gereken ise vajinusmus tedavisi olan bir sorundur” şeklinde konuştu.
Yorum Yazın