TİC Holding Header
  • USD 32.324
  • EUR 35.124
  • Altın 2297.323
  • BIST 100 8880.09
  • Sağlık

Zirkonyum dişler estetik bir gülüş sağlayacak

Diş eksikliklerinde zirkonyum dişler ile doğal dişe çok yakın estetik görünüme ulaşılabileceğinin altını çizen Yrd. Doç. Dr. Atalay, zirkonyum porselenin avantajlarını açıkladı.
Zirkonyum dişler estetik bir gülüş sağlayacak
İSTANBUL / İHA - Metal destekli sabit protezler ağız içinde fonksiyonel kuvvetlere yeterli direnci gösterirken, doğal diş görünümünü olumsuz etkileyerek estetik problemlere yol açabiliyorlar. Bu tür problemlerin önüne geçmek amaçlı geliştirilen Zirkonyum dişler günümüzde kullanılan en güncel altyapı materyalini oluşturuyor.

İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Protetik Diş Tedavisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sevda Atalay tedaviye yönelik şu açıklamalarda bulundu:
“Sabit protezler günümüzde en yaygın kullanılan protez türüdür. Bu protezler, ağızda birkaç dişin eksik olduğu durumlarda, dişsiz bölgeye komşu olan dişlerden ya da implantlardan destek alınarak yapılan restorasyonlardır. Sabit protezler metal destekli ve metal desteksiz olarak uygulanabilirler. Metal destekli sabit protezler ağız içinde fonksiyonel kuvvetlere yeterli direnci gösterirken, doğal diş görünümünü olumsuz etkileyerek estetik problemlere yol açabilirler. Metal destekli seramik restorasyonların bu dezavantajlarından dolayı yüksek dirençli seramik sistemleri geliştirildik özellikle zirkonyumun günümüzde kullanılan en güncel altyapı materyali.”

‘Porselenin alt yapısı olarak metal yerine zirkonyum denilen beyaz renkli materyal kullanılarak metal alt yapının neden olduğu estetik kaygılar ortadan kaldırılabilmektedir’ diyen Yrd. Doç. Dr. Sevda Atalay, zirkonyum kuronların metal destekli kronlar kadar dayanıklı olmasının yanı sıra diş renginde olması nedeni ile de estetik olarak daha üstün olduğunu belirtirken doğal dişe çok yakın bir görünüm elde edilebildiğinin de altını çizdi.

ZİRKONYUM KURONUN AVANTAJLARI NELERDİR?
Zirkonyum porselenlerin diş renginde olması nedeniyle doğal dişe yakın görünüm sağladığını belirten Atalay, “Zirkonyum porselenler, dişetinde alerjik reaksiyonlara ve dişeti renklenmelerine neden olmazlar. Yüksek dirençli olmaları sayesinde hem ön hem de arka bölgedeki dişlerde güvenle kullanılabilirler. Alttaki dişin rengini maskeleyebilme özelliğine sahip olduğu için çeşitli nedenlerle renkleşmiş veya çok koyu renkli dişlerde bile mükemmel sonuçlar elde edilebilir. Tat alma duyusunda bozukluğa, dişeti problemlerine ve ağız kokusuna neden olmayan sağlıklı materyallerdir” diye konuştu.
Yorum Yazın