TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 35.032
  • Altın 2323.877
  • BIST 100 9129.19
  • Siyaset

Abdulhamit Gül'den açıklama

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Abdulhamit Gül, 'Hakan Fidan gibi çok değerli bürokratların, değerli kişilerin AK Parti çatısı altında siyaset yapması bizleri memnun eder' dedi.
Abdulhamit Gül'den açıklama
İHA - Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen AK Parti Danışma Meclis Toplantısı’na katılmak üzere Aksaray’a gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, toplantının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Gül, Hakan Fidan’ın MİT Müsteşarlığı dahil olmak üzere yapmış olduğu tüm görevleri layıkıyla yerine getiren bir bürokrat olduğunu söyledi. Bazı kimselerin bu başarıdan rahatsız olduğunu dile getiren Gül, "7 Şubat’ta, bundan 3 yıl önce kelepçe vurularak yargılanmak istendi. Buradaki temel mücadele de Hakan Fidan’ın ortaya koymuş olduğu dirayetli duruşudur. Siyasi iktidarın belirlemiş olduğu kararları uygulamaya yönelik yaptığı çok önemli bir misyondu. Ancak bunda kimse başarılı olamadı. Hukuksuzluklar geri tepti" şeklinde konuştu.

Gül, AK Parti’nin milletin partisi olduğunu ifade ederek, "Hakan Fidan gibi çok değerli bürokratların, değerli kişilerin AK Parti çatısı altında siyaset yapması bizleri memnun eder. Böyle bir iradesi olursa ancak bizi memnun edecektir. Takdir kendilerinindir. Büyük fedakarlıklar yaparak, Türkiye için büyük hizmetler yapan MİT Müsteşarlığı gibi bir kurumu dünyanın en saygın kurumu haline getiren Sayın Fidan’ın AK Parti’de siyaset yapması, bizi sadece memnun eder. Kendi takdirleridir. İnşallah güzel bir seçim sonucunda, başarıyla sonuçlanacağına da inanıyoruz" dedi.

Gül, böcek davasının 2 sanığının Romanya’da yakalanmasına ilişkin ise bu kararları inkar edenlerin Türkiye’yi terk etme gereğinde bulunduklarını belirtti. Gül, "Türkiye’nin aleyhine mücadeleler yapıyor. Gerçekten bunların suçluluk psikolojisi içerisinde bakıldığında bu illegal yapının, bu yapının finansal ayaklarının belli merkezlerinde suça karıştıklarını biliyoruz. Bunlar bir suçluluk psikolojisidir ama şu bir gerçektir. Hangi düşüncede olursa olsun, seçimle gelmemiş illegal yapılarla mücadele devam edecektir. Nerede olursa olsun Cumhurbaşkanımızın tabiriyle Romanya’da bile olsa inlerine girilecektir. Bu mücadele sürecektir” diye konuştu.
Yorum Yazın