TİC Holding Header
  • USD 32.343
  • EUR 35.103
  • Altın 2307.974
  • BIST 100 8880.09
  • Siyaset

AK Parti kadrolarında liyakat esastır

AK Parti Grup Başkanvekili Turan, AK Parti’nin hiçbir kadrosu düşük profilli değildir. Değil Başbakan, mahalle başkanı da düşük profilli değildir. AK Parti kadrolarında liyakat esastır. dedi.
AK Parti kadrolarında liyakat esastır
Fatma Güler - AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "AK Parti’nin hiçbir kadrosu düşük profilli değildir. Değil Başbakan, hiçbir mahalle başkanı da düşük profilli değildir. AK Parti kadrolarında her zaman liyakat esastır." dedi.

Turan, TBMM'de gazetecilerle yaptığı sohbet toplantısında, "düşük profilli Başbakan" ve "darbe" tartışmalarını değerlendirdi.

"Darbe iddiaları oldukça saçma. Ortada anayasaya, parti tüzüğüne aykırı bir durum yok." ifadesini kullanan Turan, "AK Parti’nin yetkili kurulları, istişare mekanizmaları, büyük kongre delegeleri var. 'Tayyip Erdoğan’ın etkisi var' deniyor. AK Parti’nin kurucu liderinden, doğal liderinden bahsediyoruz. Tabi ki etkisi olacak." diye konuştu.

Bülent Turan, şu değerlendirmelerde bulundu: "Bunda sıkıntılı olan durum nedir? Parti yöneticilerimize, parti üyelerimize, delegelerimize dönüp, 'Erdoğan’dan etkilenmeyin' mi diyelim? Her kongremizde, her toplantımızda Tayyip Erdoğan lehine sloganlar atılıyor. Ahmet Davutoğlu, Meclis’te 'bu davanın lideri Tayyip Erdoğan’dır' dediğinde, bütün AK Parti'li milletvekilleri ayakta alkışladılar. Bu insanlara 'Erdoğan’dan etkilenmeyin' demek, onların iradesine söz geçirmeye çalışmak olur. Barış ve huzur içerisinde bir kongreye gidiliyor. Kasetle Genel Başkan değişmiyor. Mahkemelerle, kayyumlarla değişmiyor. Nöbet değişimi üzerinden AK Parti’ye saldıranlara ekmek çıkmaz. Bu dava için gayret göstermiş herkes değerlidir. Bu gayreti gösterenlerin, hepimizin başının üstünde yeri vardır. Sayın Başbakanımıza ben de minnettarım. Allah razı olsun. AK Parti’yi ileriye taşımak için akademisyenlikten, Başbakanlığa kadar her aşamada elinden gelen gayreti gösterdi. Bugün de teşkilatta kalarak partisi için çalışacağını ifade etti."

AK Parti’nin bundan sonraki öncelikli hedeflerinden birinin "sistem değişimi" olacağını belirten Turan, çift başlılığı ortadan kaldıran, istikrarlı bir sistem oluşturmak için çaba göstereceklerini bildirdi.

"Düşük profilli Başbakan" sözünün AK Parti Ankara Milletvekili Aydın Ünal'ın bir ifadesinin cımbızlanarak kullanıldığını aktaran Turan, "Bu ifadenin kastı aşan bir ifade olduğunu milletvekili arkadaşımız da ifade etti. AK Parti’nin hiçbir kadrosu düşük profilli değildir. Değil Başbakan, hiçbir mahalle başkanı da düşük profilli değildir. AK Parti kadrolarında her zaman liyakat esastır. Hepsi birbirinden değerli, birbirinden nitelikli kadrolara sahibiz. Sistem değişikliği sürecinde, Türkiye’yi başkanlık sistemine taşıyacak bir ismi AK Parti delegeleri seçecektir." diye konuştu.

"(Evet) verecekler açıklasın"
Anayasa değişikliklerinin ilk görüşmesini 16 Mayıs’ta, ikinci görüşmeyi de 18 Mayıs’ta yapmayı planladıklarını kaydeden Bülent Turan, "HDP’nin bütün provokasyonlarına rağmen, biz demokratik süreci işleterek değişikliğin olmasını sağlayacağız. Umarım CHP ve MHP de kamuoyuna açıkladıkları şekilde davranırlar." dedi.

Ancak başından beri CHP’de ilginç bir durumun mevcut olduğunu, CHP'nin "herkesin dokunulmazlıkları kaldırılsın" noktasından "kimseye dokunulmasın" noktasına geldiğini ifade eden Turan, şunları söyledi: "CHP’de bir kakafoni var. Kemal Kılıçdaroğlu’nun 'evet diyeceğiz' açıklamasından sonra, CHP’nin eski 38 milletvekili, CHP’ye 'hayır' oyu vermesi için çağrı yaptı. 'Evet' oyu vereceğini söyleyen milletvekilleri de çıkıp açıklama yapsınlar. Ancak basında yer aldığına göre Kılıçdaroğlu, milletvekillerine 'susun, başka bir planımız var' demiş. Acaba, CHP’nin planı oylamada 'hayır' oyu vermek mi, artık bunu zaman gösterecek."

Dokunulmazlıkla ilgili teklifte AK Parti'den fire olup olmayacağı sorusu üzerine de Turan, "Hayır. Bizim duruşumuz çok net. Başbakanımız da gelecektir ve oyunu kullanacaktır. 316 milletvekilinin 'evet' diyeceğini düşünüyorum. Bir tane fire beklemiyorum." ifadesini kullandı.
Yorum Yazın