TİC Holding Header
  • USD 32.326
  • EUR 35.092
  • Altın 2281.987
  • BIST 100 8880.09
  • Siyaset

AK Parti milletvekili adayları, 3. köprüde incelemelerde bulundu

AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili adayları Hüseyin Yayman ve Erol Kaya, 3. Köprü’de incelemelerde bulundu. 3. Köprünün Türkiye’nin vizyon projelerinden biri olduğunu belirten milletvekili adayı Hüseyin Yayman, 'Türkiye’yi umutlandıran, Türkiye’yi heyecanlandıran, Türkiye’nin özgüvenini arttıran bir proje olması bakımından bence çok önemli' dedi.
AK Parti milletvekili adayları, 3. köprüde incelemelerde bulundu
İSTANBUL / İHA - AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili adayları Hüseyin Yayman ve Erol Kaya, Poyrazköy şantiyesine gelerek, yetkililerden çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Milletvekili adaylarının bu ziyaretine AK Parti İstanbul 1. Bölge Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı İsmail Yıldız ve partililer ile mühendisler de katıldı. Milletvekili adayları mühendislerle birlikte köprünün yapılan kısmına kadar ilerleyerek, çalışmaları yerinde inceledi. Mühendislerden bilgi alan milletvekili adayları, köprünün üzerinden bir de raylı sistemin geçecek olmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Burada bir açıklama yapan milletvekili adayı Hüseyin Yayman, “Ben tabi çok heyecanlandım, bu arkadaşlarımızı bu mühendislerimizi burada görünce. Bir de bu köprünün özelliği Türk mühendisler, Türklerin kontrolünde yapılıyor olması. Bu Türk mühendislik sektörü bakımından, inşaat sektörü bakımından zirve bir proje. Sadece İstanbul’un ulaşım problemini değil aynı zamanda Türkiye’nin vizyon projesi. Türkiye’yi heyecanlandıran, Türkiye’yi umutlandıran, Türkiye’nin öz güvenini arttıran bir proje olması bakımından bence çok önemli” diye konuştu.

Milletvekili adayı Erol Kaya ise Türkiye’nin geçmiş dönemde yaşadığı ekonomik sıkıntılara dikkat çekerek, "Bu ülkenin 70 sente muhtaç olduğu dönemden, memur maaşını ödemek için IMF’den para beklediği ya da dilendiği bir dönemden, ekonomisini ayağa kaldırmak için Amerika’dan Bakan getirdiği bir dönemden, şimdi kendi imkanları ile hem vatandaşa ve yurt dışı borçlarını kapatarak hem de böyle muhteşem yatırımları yaparak, inanılmaz şeyler gerçekleştiriliyor. Ve biz buna bir şahitlik edenleriz. İki bundan istifade edenleriz. Üç bunun yapılması ile ilgili siyasi iradenin temsilcilerindeniz. Bence herhalde, torunlarım da var, onlara anlatacağım en büyük hadiselerden, hatıralardan birisidir” ifadelerini kullandı.

Köprünün yapılmasıyla oluşacak katkılarından da bahseden Kaya, “Boğaz köprülerinde trafiğin yoğun akması ve durması ile oluşan emisyonla ilgili kirlilik burada olmayacak. Dolayısı ile trafik hızlı akmış olacak. Milyarlarca kaybımız, milli servetimiz arabanın dur kalklarla kaybettiği, bir sürü zararlarımız burada telafi edilmiş olacak. Hem nefes alacağız hem temiz hava soluyacağız hem de ülkemize yeni bir güzellik katıyoruz” diye konuştu.
Milletvekili adayı Hüseyin Yayman ve beraberindeki adaylarla fotoğraf çektiren Milletvekili adayı Erol Kaya, “Anadolu’da güzel bir söz var. İnsan odur ki, geride bırakan bir eser, eseri olmayan bütün siyasilerin yerinde yeller eser” ifadelerini kullandı.

Milletvekili adayları çekilen fotoğrafın ardından öğle arasında mola veren işçileri ziyaret ederek, çiçek dağıttı.
Yorum Yazın