TİC Holding Header
  • USD 32.369
  • EUR 34.977
  • Altın 2324.132
  • BIST 100 8880.09
  • Siyaset

​AK Parti'de aday adaylığı tarihleri belli oldu

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partilerinden belediye başkanı aday adayı olacakların başvurularının 5-12 Kasım 2018'de alınacağını bildirdi.
​AK Parti'de aday adaylığı tarihleri belli oldu
AA - AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin genel merkezinde gerçekleştirilen MKYK Toplantısı'nın ardından basın toplantısı düzenliyor. 

Çelik, "MKYK'mızın kararıyla bütün seçim çevrelerinde partimiz adayların tespiti ve sıralamasında 'merkez yoklaması' usulünü uygulayacak." ifadelerini kullandı. 

"Normalleşme için önemli bir aşama"

ABD'nin yaptırımı kaldırma kararıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Çelik, Cumhurbaşkanımızla, Başkan Trump arasındaki telefon görüşmesinde karara bağlanmıştır. Bundan sonrasındaki normalleşme için önemli bir aşama." diye konuştu. 

"İstiklal Marşı ırkçı bir yaklaşım sahip değildir"

Çelik, "İstiklal Marşı bütünüyle okunduğu zaman hiçbir şekilde ırkçı bir yaklaşıma sahip değildir. Andımız kararı üzerinden İstiklal Marşı'nı yargılamaya çalışması, Allah kimseye nasip etmesin böyle bir şeyi, Kılıçdaroğlu'na nasip oldu maalesef. Bu son derece reddettiğimiz, yanlış bulduğumuz bir durumdur." şeklinde konuştu. 

"Kılıçdaroğlu, operasyonunun içerideki sözcüsü"

Kılıçdaroğlu'nun Kaşıkçı cinayetiyle ilgili sözlerine de değinen Çelik, "Kılıçdaroğlu'nun yapmaya çalıştığı, birtakım dış odaklarca odak saptırma operasyonunun içerideki sözcüsü olmasıdır." dedi. 

"Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunacağız"

AK Parti Sözcüsü Çelik, Kılıçdaroğlu hakkında, Kaşıkçı cinayetine ilişkin Erdoğan'a iftiralarından dolayı suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi.

"Cumhur İttifakı devam ediyor"

Çelik, "Cumhur İttifakı devam ediyor. Karşılıklı olarak bu konuda gösterdiğimiz özen açıktır." ifadelerini kullandı.
Yorum Yazın