TİC Holding Header
  • USD 32.382
  • EUR 35.06
  • Altın 2325.486
  • BIST 100 9129.19
  • Siyaset

AK Parti'de büyük değişime adım adım...

AK Parti’de yeniden canlanma yaratmak için ilginç çalışmalar yapılıyor. Tıkanmanın ‘ara kadrolarda’ olduğu saptaması yapılırken, kurmaylar “Önce evimizi temizlemeliyiz” diyor.
AK Parti'de büyük değişime adım adım...
Mücahit Ak -

OGUNhaber Ankara ve Ak Parti siyasetinin nabzını tuttu. İlçe kongreleri yeni başlayan AK Parti’de Teşkilat Başkanlığı’nın çalışmalarının yanı sıra, illerde ve Ankara’da seri toplantılar yapılıyor. İl ve İlçe başkanları anketi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önünde duruyor. Partideki değişim çalışmaları, ilçe başkanlarından başlayarak, Ankara’da ki parti yönetimine kadar uzanan ‘ara kadro’ yenilenmesi olarak tanımlanıyor. Yapılan toplantılarda, ‘abilik yapacak kadrolara’ ihtiyaç olduğu ifade edildi. Partiye yük olan, iş yapmayan, risk almayan yöneticilerin değiştirilmesi gerektiği belirtildi. Ara kadrolarda yavaşlama, tıkanma ve öz güven kaybı yaşandığına ilişkin saptamalar yapıldı.

Yorgun ve kavgacı kadrolar kenara konulacak!

AK Parti Kızılcahamam kampında parti içi sorunların ve kişisel husumetlerin oldukça fazla olduğunu gözlemleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Burada fitne hakim'' ifadelerini kullanmıştı. Özellikle dış siyasette yoğun günler yaşanırken, iç siyasette parti içi meselelerin kökten çözülmesi bekleniliyor. AK Parti; hesap yapanları, kavga çıkaranları, hırslarının kurbanı olanları, parti sayesinde kazanımlar elde edip ilk fırsatta partiye zarar vermeye meyilli kişilere, yorgun ve heyecanı olmayan isimlere, değişim ve dönüşüme ayak uyduramayanlara dur diyecek. 

Gençlik Kolları'nda köklü değişim bekleniliyor

AK Parti’de ilçe kongreleriyle eş zamanlı olarak, gençlik kolları ve kadın kolları kongre süreçleri de yürütülüyor. Erdoğan’ın, özellikle kadın ve gençlik kollarına özel önem verdiği ve takip ettiği belirtiliyor. AK Parti tüzüğüne göre 30 yaşını aşanlar gençlik kollarında görev alamıyor. Bu kapsamda, 50 civarındaki il gençlik kolu başkanının ‘yaş haddinden’ değişeceği ifade edildi. Parti kurmayları, değişim sürecini şöyle anlattı: “Yeni dönemde önce kendi obamızı temizlemeliyiz. AK Parti teşkilatlarının artık tüm yükü Cumhurbaşkanına yüklemesi alışkanlığından vazgeçmesi lazım. İran, Suriye, Irak, Libya gibi büyük krizler varken, Cumhurbaşkanı teşkilat sorunlarıyla uğraşmamalı. Son yerel seçimlerde Cumhurbaşkanı mahalle toplantılarına bile katıldı. Artık bu yük hepimiz tarafından paylaşılmalı. Çünkü sistem farklılaştı. Kongre sürecindeki değişikliklerde bunlar dikkate alınacak.”

Belediyeler ve çalışmaları takip ediliyor!

Refah Partisi 1994 Belediyeciliği ile hafızalarda yer edinirken AK Parti'de 2004 yılında ki Belediyecilik başlangıcıyla kalıcılık mührünü vurmuştu. Özellikle Büyükşehirlerde darbe yiyen AK Parti, İstanbul ve Ankara'nın ilçelerinde ise başarı elde etmişti. Başarıyı korumak, hızı düşürmemek ve ilk seçimlerde daha da atik olmak için anketlerle Belediyelerin durumları raporlanıyor. Belediye Başkanları ile yeni seçilen İlçe teşkilatları arasında demografik ve genel uyumun sağlanacağı belirtiliyor. İstanbul'da AK Parti Belediyeciliği başarı anketlerinde ise; Beykoz Belediyesi, Şile Belediyesi ve Eyüp Belediyesi başarılarıyla ön plana çıktı. CHP'li Belediyelerden ise Maltepe Belediyesi ve Sarıyer Belediyesi'nden vatandaş çok memnun. 

Yorum Yazın
  • Ihsan
    Nasil degistirecek.daha 3 yil var vekillerin degisimine.