TİC Holding Header
  • USD 32.39
  • EUR 35.108
  • Altın 2324.983
  • BIST 100 9129.19
  • Siyaset

AK Parti'den Uluslararası İşte Kadın Zirvesi

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam, kadına seçme ve seçilme hakkının verildiği gün olan 5 Aralık'ta "Uluslararası İş'te Kadın Zirvesi" düzenleyeceklerini bildirdi.
AK Parti'den Uluslararası İşte Kadın Zirvesi
AA - AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kadınların seçme ve seçilme hakkının verildiği gün olan 5 Aralık'ta farklı bir yaklaşımda bulunmak istediklerini belirterek, iş hayatında farklı meslek gruplarındaki kadınların katılacağı bir etkinlik organize ettiklerini ifade etti.

Çam, etkinliğe aralarında bakanların ve başarıya ulaşmış kadınların da yer aldığı farklı ülkelerden katılımcıların geleceğini vurgulayarak, "Gençlerimize ve girişimci kadınlarımıza da yol gösterecek, mentorluk yapacak, bir anlamda başarı hikayelerinden onların da yeni başarı hikayeleri çıkarmasını sağlayacak Uluslararası İş'te Kadın Zirvesi yapacağız." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla gerçekleşecek bu zirvede açılıştan sonra 3 eş zamanlı oturum gerçekleştirileceğini kaydeden Çam, birinci oturumda bakanlar ve yurt dışından katılımcıların olacağını belirtti.

Çam, bu oturumda kalkınmada kadının rolü, başarılı ülke örnekleri, kadın istihdamının neden önemli olduğu, AK Parti hükümetleri döneminde kadınlara yönelik yasal düzenlemeler gibi konuların ele alınacağını bildirdi.

"Girişimci ruha sahip olan herkes katılabilir"

Zirvenin gerçekleşeceği ATO Kongre Merkezinde kurulacak 120 stantta kadınların ürünlerini de sergileyebileceğini ifade eden Çam, "Ben buradan katılmak isteyenlere de davetimi yapmış olayım. Halkımıza açık. Dinlemek isteyen, girişimci ruha sahip herkes bu toplantımıza katılabilir. Bu vesileyle çok renkli figürleri izleyip farklı hikayeleri dinleyebilecekler." diye konuştu.
Yorum Yazın