TİC Holding Header
  • USD 32.332
  • EUR 35.072
  • Altın 2295.904
  • BIST 100 8880.09
  • Siyaset

AK Partili İçten'ten meclis kürsüsünde öz eleştiri

Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Söylem ve duruşu ile örnek olması gereken biz milletin vekilleri, ne yazık ki bize yüklenen bu sorumluğun gereğini yerine getiremiyoruz dedi.
AK Partili İçten'ten meclis kürsüsünde öz eleştiri
DİYARBAKIR /İHA -AK Partili İçten, birkaç gün önce başlattığı "Selamlaşıyoruz, Küfre ve Kötü Söze Hayır Diyoruz" kampanyasını Meclis kürsüsünde anlattı. İçten, Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak söze başladı. Kamuoyunda ciddi yankı bulan "Selamlaşıyoruz, Küfre ve Kötü Söze Hayır" kampanyasını neden başlattığını anlatan İçten, milletvekillerinden kampanyaya destek istedi. Selamlaşmanın önemine değinen İçten, "Güvenin işareti olan selamlaşmak, birlik ve beraberliği beraberinde getirir" dedi. Kampanyanın kısa sürede ulusal, yerel ve sosyal medyada geniş yer bulduğuna dikkat çeken İçten, "Küfre ve Kötü Söze Hayır" hashtag ile yapılan paylaşımların gündemin üst sıralarında yer aldığını kaydetti.

"FARKLI DÜŞÜNMEMİZ SELAMLAŞMAMIZA ENGEL DEĞİL"
Son günlerde kavga ve eylemler nedeniyle istenmeyen görüntülere sahne olan Meclis’te böyle bir kampanyanın yapılması kamuoyu tarafından takdir edildiğini kaydeden İçten, "Söylem ve duruşu ile örnek olması gereken biz milletin vekilleri, ne yazık ki bize yüklenen bu sorumluğun gereğini yerine getiremiyoruz. Özeleştiri anlamına da gelen bu tespit, son zamanlarda istemeyen görüntülere neden olan anlamsız eylem ve çıkışların neden olduğunu unutmamak gerekiyor. Birbirimizden farklı düşünüyor ve inanıyor olabiliriz ancak bu farklılığımız bizleri kavga ve kötü söze yöneltmemesi gerekiyor. ’Bin tane küfür etsen de benden bir tane duymayacaksın’ diyen Hz. Mevlana ile ’Bizim işimiz sevda için, gönüller yapmaya geldik’ diyen Yunus Emre’nin mirasçıları olan bizlere yakışmıyor" diyen konuştu.

"SELAMLAŞMA KESİLİNCE GÖZYAŞI AKTI"
Anadolu topraklarının yüze yakın medeniyete, binlerce ırka, onlarca dine, yüzlerce dile ev sahipliği yaptığını hatırlatan İçten, "Halid bin Velid’in Diyarbekir’inde, Fatih Sultan Mehmet’in ülkesinde farklılıklar zenginlik olarak birlikte yaşamıştır. Ne zaman birbirimizden tebessümü, selamlaşmayı kestik o zaman gözyaşı ve kan akmaya başladı" diye konuştu.
Çözüm süreci ile birlikte esen bahar havasına güzel söz ve selamlaşmayla herkesin destek vermesi gerektiğinin altını çizen İçten şunların kaydetti: “Kardeşçe ve birlikte var olabildiğimizi lütfen bir kez daha gösterelim. Yakın bir zaman önce Sayın Oktay Vural’ın eşini, Şırnak Milletvekili Şerafettin Elçi’yi, CHP İstanbul Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu’nu ve Sırrı Sakık’ın oğlunu kaybettik. Hepsine Allah’tan rahmet diliyorum. Bütün Meclis onların acısına ortak olduk. Onların akıttığı gözyaşları yüreğimize damladı. Onları hakka uğurladığımızda, farklı partilerde siyaset yapmamız birbirimize sarılmamıza engel olmadı. Bizlerin bu birlikteliği ve kardeşçe tutumu sadece acı ve gözyaşının aktığı zamanlarda olmaması gerekiyor."

BARIŞIN SEMBOLÜ KARANFİL DAĞITTI
Selamlaşma kampanyası ile küfre ve kötü söze hayır kampanyasının herkesin aidiyet sağlayacağı bir çalışma olduğunu ifade eden İçten, sözlerini şöyle tamamladı:
"Bu anlamda her iki kampanya ya sahip çıkmanızı bekliyorum. Barışı, dostluğu ve muhabbetti temsil eden kırmızı ve beyaz karanfilleri halkım adına takdim ediyorum. Son olarak milletin kürsüsünde bir kez daha selamlaşıyoruz, küfre ve kötü söze hayır diyorum."

Cuma İçten, konuşmasını tamamladıktan sonra sevgi ve muhabbettin simgesi olarak Meclis Başkanvekili Meral Akşener ve Grup Başkanvekillerine karanfil verdi.
Yorum Yazın