TİC Holding Header
  • USD 32.329
  • EUR 35.157
  • Altın 2302.146
  • BIST 100 8880.09
  • Siyaset

Ak partili kadın milletvekillerinden israil tepkisi

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanvekili ve AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Gezi olaylarında, Türkiye’yi orantısız güç kullanmakla suçlayanlar, sözüm ona insan hakları savunucusu olduğunu iddia eden ülkeler, İsrail’in beşikteki bebekleri, sahilde oynayan çocukları vahşice öldürmesi karşısında sadece sus pus olmakla kalmamış, yapılan barbarlığa da destek çıkmışlardır” dedi.
Ak partili kadın milletvekillerinden israil tepkisi
TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanvekili ve AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Gezi olaylarında, Türkiye’yi orantısız güç kullanmakla suçlayanlar, sözüm ona insan hakları savunucusu olduğunu iddia eden ülkeler, İsrail’in beşikteki bebekleri, sahilde oynayan çocukları vahşice öldürmesi karşısında sadece sus pus olmakla kalmamış, yapılan barbarlığa da destek çıkmışlardır” dedi.
TBMM Nüfus ve Kalkınma Grubu Başkanı Öznur Çalık ve grup üyesi AK Partili kadın milletvekilleri, İsrail’in Filistin’de masum halkı katletmesini kınadı. Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanvekili ve AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, TBMM’de kadın milletvekilleri ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, İsrail askerleri tarafından öldürülen bebeklerin fotoğraflarını gösterdi. İsrail'in yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, düzenlediği saldırıların en küçük kurbanının 5 aylık Lema bebek olduğunu söyleyen Öznur Çalık, “Dünyayı kendi güvenliğini sağlamaya çalıştığını söyleyerek kandıran İsrail'in öldürdüğü çocuk ve kadın sayısı, terörist dediklerinden fazladır. Kendini savunma hakkından bahsedenler bu fotoğrafları görmüyor mu? Bu katliamın, bu vahşetin neresi savunma? Bu masum çocuğun cansız bedeni karşısında susanlar, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'ni ihlal etmişlerdir. İsrail, Filistinli annelerin, çocukların, bebeklerin katilidir” diye konuştu.
“Gezi olaylarında, Türkiye’yi orantısız güç kullanmakla suçlayanlar, sözüm ona insan hakları savunucusu olduğunu iddia eden ülkeler, İsrail’in beşikteki bebekleri, sahilde oynayan çocukları vahşice öldürmesi karşısında sadece sus pus olmakla kalmamış, yapılan barbarlığa da destek çıkmışlardır” ifadelerini kullanan ve İsrail’in terör örgütü edasıyla yaptığı saldırılarda sadece Filistinlilerin değil, insanlığın da öldüğünü belirten Öznur Çalık, “İsrail’in vahşi saldırıları karşısında sadece Filistinlilerin yaşam şartları ayaklar altına alınmamıştır, insan hakları ve evrensel hukuku kaideleri ayaklar altına alınmıştır. Yıllardır işgal altında olan Filistin’de 2000 yılından bu yana İsrail güçlerince bin 800 çocuğun öldürüldüğünü, 5 binden fazla çocuğun yaralandığı biliniyor. Filistin’de çocuklar bomba altında büyüyor ve sadece oyun oynadıkları için katlediliyorlar. Biz İsrail’in zalim ve terörist bir devlet olduğunu biliyoruz. Bu katil devlete sessiz kalan tüm dünyaya, gerekli tedbiri almayan BM Güvenlik Konseyine, AB’ye ve sessiz kalan İslam dünyasına seslenmek istiyoruz, 1947’den beri yayılmacı bir politika izleyen İsrail, anne-bebek-çocuk gözetmeden masum insanları öldürmeye devam ediyor” şeklinde konuştu.
Bölgeye temel gıda yardımı başta olmak üzere, sağlık ve diğer yardımların ulaştırılması için ambargonun kaldırılmasının gerekliliğine değinen Çalık, “40 kilometre boyunda, 6 kilometre eninde bir şeritten, karadan ve denizden abluka altına alınan Filistin’e insani yardımın ulaşımı ve erişimi için tüm engeller sonlandırılmalıdır. İnsan hakları konusunda dünyaya ders vermeye kalkan, kendilerini büyük devlet olduğunu iddia eden ülkeler, maalesef İsrail’in attığı her füzeyle birlikte bir kez daha küçülmüş ve alçalmışlardır. Dünyaya insan hakları konusunda sürekli ders veren ülkeler, katil İsrail’in cinayetlerine destek vererek akan kana ortak olmuşlardır. İsrail’in pervasız saldırıları için ‘meşru müdafaa’ diyen ülkeler, Filistin’de yıllardır sistematik bir şekilde uygulanan soykırımdan birinci dereceden sorumludur” ifadelerini kullandı.
İsrailli bir kadın milletvekilinin sözlerini de eleştiren Çalık, “Bizler de evlat sahibiyiz, bizlerde anneyiz ve şunu iyi biliyoruz ki hiçbir anne evladının öldürülmesini, gözlerinin önünde katledilmesini istemez. Ama ‘Filistinli çocuklar ve kadınlar başta olmak hepsinin ölmesini istiyorum’ diyen İsrailli bir vekilin kadın olmadığını, anne olmadığını ve insanlıktan nasibini almadığını düşünüyoruz. Ey insanlık, Filistin'de sadece Filistinli masum çocuklar, kadınlar ölmüyor. Filistin'de küresel adalet, küresel vicdan ölüyor. Filistin'de insanlık ölüyor. Bu katliama susan, bu zulmün ortağıdır. Dünya susarken, Avrupa susarken, ABD susarken, maalesef İslam dünyası da susuyor. Filistin’deki soykırım ve katliamlar karşısında susan bu zulmün ortağıdır ve dilsiz şeytandır” açıklamasında bulundu.
Yorum Yazın