TİC Holding Header
  • USD 32.367
  • EUR 34.982
  • Altın 2324.301
  • BIST 100 8880.09
  • Siyaset

Almanya Parlamentosu kararını değerlendirdi

AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, Tarihçilerin konuşması gereken bir konunun siyasete malzeme yapılması; kararı yok hükmünde kılmaktadır.
Almanya Parlamentosu kararını değerlendirdi
Sultan Gedik - İnceöz, Almanya Parlamentosu’nun kararına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

İnceöz, “Kendi tarihine bakmadan 1915 olaylarını 'soykırım' olarak tanımlayan tasarıyı kabul eden Almanya'yı ülkede yaşayan 3,5 milyon Türkü yok sayan tutumundan ötürü kınıyorum. Bugün bile Almanya'da yaşayan azınlıklara yönelik ırkçı saldırılar ve yabancı düşmanlığı ciddi boyutlardayken, böyle bir yasanın onaylanması tam bir komedi, tam bir ikiyüzlülüktür. Bu karar yok hükmündedir, bu kararı tanımıyoruz. Tamamen alınmış siyasi bir karardır ve tarihe de hakarettir” ifadelerini kullandı.

"BUGÜN 3 MİLYON MÜLTECİYE KUCAĞINI AÇAN BİR MİLLETİ SOYKIRIMLA SUÇLAMAK HADSİZLİKTİR"
Arşivlerin tarihçiler tarafından incelenmesine onay erdiklerini hatırlatan İnceöz, “Tarihçilerin konuşması gereken bir konunun siyasete malzeme yapılması; kararı yok hükmünde kılmaktadır. Karara her platformda gereken karşılık verilecektir. Almanya’da yaşayan soydaşlarımızın da demokratik tepkilerini en üst perdeden ortaya koyacağını düşünüyorum. Almanya bir soykırım arıyorsa bence kendi Nazi tarihine; İsrail’in Filistin'e, Fransa’nın Cezayir'e, Avrupa'nın Bosna'ya yaptığı Soykırıma baksın. Bugün 3 milyon Suriyeli mülteciye kucak açan bir ülkeyi soykırımcı olarak nitelemek en net tarifiyle hadsizliktir” değerlendirmesini yaptı.
Yorum Yazın