TİC Holding Header
  • USD 32.369
  • EUR 35.045
  • Altın 2324.552
  • BIST 100 9129.19
  • Siyaset

Ambulans yalanının perde arkasını açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cizre’de yaralılara ambulans gönderilmediği iddialarıyla ilgili, Bunların hepsi yalan. Yaralıları kasıtlı olarak ambulansa götürmüyorlar.
Ambulans yalanının perde arkasını açıkladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazını Beşiktaş’ta bulunan Ertuğrul Tekke Camii’nde kıldı. Cuma namazı çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erdoğan, Cizre’de yaralılara ambulans gönderilmediği iddialarıyla ilgili sorulan bir soruya, “Bunların hepsi yalan. Orada sürekli olarak ambulans var. Bakanımız da açıkladı. 5-6 ambulans bekletiliyor. ’Yaralını al ambulansların olduğu bölgeye getir.’

Bu kendilerine söyleniyor. Bunu söylediğimiz halde onlar bunu yapmıyor. Konferans yapmaya çalıştılar. Bu boyutların hepsi ideolojiktir. O ambulansları ateş menziline sokup doktoru olsun, hemşireyi olsun öldürmekle karşı karşıya sokmaktır. Bunun benzeri oldu. Ambulans şoförü şehit oldu. Orada belli mesafedeki bu anonslar yapılıyor. Ambulanslar hazır ama bunlar yaralıları oraya kasıtlı götürmüyor. Belki de yaralı değiller. Orada üstünlük temin etmek dertleri bu. Orada da ilgili arkadaşlar gerekli tedbirleri almak zorunda işin aslı bu” dedi.

“BUNLAR TERÖR ÖRGÜTÜNE UŞAKLIK YAPIYORLAR”
HDP’li vekillerin yaptığı açlık grevini de değerlendiren Erdoğan, “Bir defa bu oyunlara asla gelmeyiz. Açlık grevi de yapabilirler. Bunların yeri parlamentodur. Bunlar terör örgütüne uşaklık yapıyorlar. İş tam tersine dönmüş durumda. Sen neden parlamentoda değildin. O çatışma bölgesinde birileri açlık grevi yapıyor. Eş başkanlar da sağda solda tatil yapıyor. Bunların hepsi belgelenmiş şeyler. Büyükada’da bisikletle tatilde olanları da var. Bunların hangisi ne yapıyor. Belli değil. Milletimizi bu noktada uyarmamız lazım. Mehmetçiğimizin verdiği mücadele bu ülkede beka mücadelesidir. Bu mücadeleden bizim taviz vermemiz mümkün değil. Buraların hepsi tertemiz hale gelene kadar, zaten çalışmalarımızı belli noktaya getirdik. Kentsel dönüşüm değişim süreci başlayacak. Buradaki amaç vatandaşlarımızı kendi evlerine çok daha farklı şekilde yerleştirmektir. 6 bin ailenin hükümetimiz kiralarını ödüyor. Bu çalışma başladı. Devletimiz burada tüm imkanlarıyla seferberdir” diye konuştu.
Yorum Yazın