TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 35.032
  • Altın 2323.877
  • BIST 100 9129.19
  • Siyaset

Amerikalı senatörlerin yazdığı yazı önemli bir gerçeği tespit ediyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, ABD’de 74 senatörün Dışişleri Bakanı John Kerry’e gönderdikleri Türkiye’deki insan hakları konusunda endişelerini dile getirdikleri mektupla ilgili, Amerikalı senatörlerin yazdığı yazı önemli bir gerçeği tespit ediyor. Amerikalılar bir durum tespiti yapmıştır dedi.
Amerikalı senatörlerin yazdığı yazı önemli bir gerçeği tespit ediyor
ANKARA / İHA - CHP Grup Başkanvekili Hamzaçebi, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 77 milyonun devlet tarafından fişlendiğini söylediğini hatırlatarak, “AKP’nin bitmeyen mağduriyet serüvenine yeni bir mağduriyet daha ilave edilmek istenmektedir. Recep Tayyip Erdoğan seçimlere girilirken yeniden mağdurdur. Bunu kabul etmiyoruz. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na çağrıda bulunuyorum; madem ki bu iddianamede ülkedeki herkesin fişlendiğini söylüyorsunuz, o halde bu fişlemenin mağduru bütün vatandaşlardır” dedi.

Hamzaçebi, kayıp kaçak oranıyla ilgili ise, “Şimdi geri dönüp kayıp kaçak oranlarını yeniden belirleyerek bu şirketlere bir imtiyaz sağlıyorsanız, ihaleye fesat karıştırıyorsunuz demektir. Kamu gücüyle, kanun gücüyle ihalenin şartları yeniden düzenleniyor. Bunun adı ihaleye fesat karıştırmaktır. TBMM’de buna alet ediliyor" diye konuştu.

ABD’de 74 senatörün Dışişleri Bakanı Kerry’e gönderdikleri Türkiye’deki insan hakları konusunda endişelerini dile getirdikleri mektubun hatırlatılması üzerine Hamzaçebi, “Amerikalı senatörlerin yazdığı yazı önemli bir gerçeği tespit ediyor. Amerikalılar bir durum tespiti yapmıştır" dedi.
Yorum Yazın