TİC Holding Header
  • USD 32.407
  • EUR 35.53
  • Altın 2322.291
  • BIST 100 8880.09
  • Siyaset

Aslan,'Hükümeti demokratik ve serin kanlı olmaya davet ediyorum'

Ege-Koop Genel Başkanı ve DSP Bayraklı Belediye Başkan Adayı Hüseyin Aslan, henüz 14 yaşındaki Berkin Elvan’ın ölümünün, Türkiye’de demokrasi, özgürlük, toplantı ve gösteri hakkı ile ifade özgürlüğünü bir kez daha sorgulanır hale getirdiğini söyledi. Aslan, “ Hükümeti demokratik tepkiler karşısında serin kanlı ve basiretli davranmaya çağırıyorum” dedi.
Aslan,'Hükümeti demokratik ve serin kanlı olmaya davet ediyorum'
İHA - Berkin Elvan’ın ölümünün, Türkiye’de demokrasi, özgürlük, toplantı ve gösteri hakkı ile ifade özgürlüğünü birkez daha sorgulanır hale getirdiğini kaydeden Aslan, “Siyasal iktidarın polisi aşırı güç kullanmaya özendiren tutumu, en temel insan haklarından olan ve demokrasinin özünü oluşturan barışçıl toplantı ve gösteri hakkının kullanılmasını, büyük bir risk almakla adeta eşdeğer hale getirmiştir. Bunun en çarpıcı örneği; Gezi olayları sırasında İstanbul Taksim’in yanısıra Ankara, İzmir gibi büyük kentlerimizde ve Türkiye’nin çeşitli illerinde polisin göstericilere karşı aşırı güç kullanması sonucu 8 kişinin hayatını kaybetmesi ve birçok yurttaşımızın da görme yetisini yitirmesi, engelli hale gelmesi karşısında Başbakan Erdoğan’ın, ‘Polisimiz bir destan yazmıştır. Polis demokrasinin güvencesi, sigortasıdır’ şeklindeki sözleri olmuştur” dedi.

Başbakan Erdoğan’ın, bununla da yetinmeyerek, ölümlere ve ağır yaralanmalara yol açan, ölçüsüz güç kullanan polislere birer maaş ikramiye vererek bir anlamda şiddeti teşvik ettiğini ileri süren Aslan, sözlerini şöyle noktaladı: “Avrupa Birliği’ne tam üyelik müzakerelerini yürüten ve Avrupa’nın değerler bütünü olan Kopenhag siyasi kriterlerini imzalayarak, çağdaş demokrasi normlarını kabul eden Türkiye’den devletin yurttaşlarına karşı ölümcül güç kullanması asla ve hiçbir gerekçe ile açıklanamaz.

Türkiye ya batının ortak değerlerini paylaşacak; özgürlüklere, demokrasiye, temel insan haklarına, barışçıl toplantı ve gösteri hakkına saygı gösterecek ya da bu değerlerden vazgeçerek batıdan uzaklaşıp, bir Ortadoğu ülkesi kimliğine bürünecektir. Berkin Elvan yavrumuzun suçsuz yere katledilmesi, bir kez daha göstermiştir ki; şiddet, şiddeti davet edecek ve bu güzel ülkemizi demokrasiden ve batı ailesinden her geçen gün biraz daha uzaklaştıracaktır. Hükümeti birkez daha demokratik tepkiler karşısında serin kanlı ve basiretli bir politika izlemeye davet ediyorum.”
Yorum Yazın