TİC Holding Header
  • USD 32.318
  • EUR 35.121
  • Altın 2292.771
  • BIST 100 8880.09
  • Siyaset

Atik: 'Öğretmenler, Öğretmenler Günü'nü yoksulluk sınırı altında kutluyor'

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır İl Başkanı Abdullah Atik, öğretmenlerin yüzde 83'ünün aylık hane gelirinin yoksulluk sınırının altında kaldığına dikkat çekti.
Atik: 'Öğretmenler, Öğretmenler Günü'nü yoksulluk sınırı altında kutluyor'
CHP Diyarbakır İl Başkanı Abdullah Atik, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. AKP iktidarında yaşanan mesleki sorunlardan birinin de öğretmenlere ilişkin olduğunu vurgulayan Atik, “Toplumun refahı, huzuru, gelişimi ve düzeni için icra edilen tüm mesleklerin kutsal olduğunu ancak öğretmenlik mesleğinin, en kutsal meslekler arasındadır. Ama ne yazık ki öğretmenlerimiz tarihin en büyük sorunlarını AKP iktidarında yaşamıştır” dedi.

Öğretmeni ayrıştırarak sağlıklı eğitim verilemez
Kutsal bir görevi yerine getiren öğretmenlerin hem sosyal ve kültürel olarak hem de ücretler bakımında son yıllarda ciddi mağduriyet yaşadığına işaret eden Atik “AKP döneminde son 20 yıldır eğitim sistemi sürekli değişti. Sosyal haklar ve ücretler bakımında da öğretmenlerin mağdur oldu. Öğretmenlerimiz, Öğretmenler Gününü yoksulluk sınırı altında kutluyor. Çünkü araştırmalara göre öğretmenlerin yüzde 83’ünün hane geliri, yoksulluk sınırının altında. Günümüzün ekonomik koşullarında hayatlarını idame ettirecek kadar dahi ücret alamayan öğretmenlerin bir kısmının öğretmenliğin yanında farklı işler yaparak evini geçindirme çabası içindedir. Öğretmeni farklı tanımlara ayırarak ve ayrıştırarak eğitim sağlıklı sürdürülemez” diye konuştu.

Öğretmen atamalarının bir an önce sağlanması gerektiğine vurgu yapan Atik “Sözleşmeli öğretmenlerin de yıllardır kadro talebi karşılanmıyor. Bu sorunda artık bitirilmelidir. Okul öncesi öğretmenlerin özlük hakları iyileştirilip çalışma saatleri düzenlenmesi talepleri dikkate alınmalıdır” dedi.
Yorum Yazın