TİC Holding Header
  • USD 32.313
  • EUR 35.101
  • Altın 2278.573
  • BIST 100 8880.09
  • Siyaset

Aydın, 'Çankayalı'nın oyu çantada keklik değil'

AK Parti Çankaya Belediye Başkan Adayı Barış Aydın, CHP Belediye Başkan Adayı Alper Taşdelen’in 'Çankaya Belediye Başkanlığı’nı halkçı bir belediye başkanından devralmanın mutluluğunu yaşıyorum' açıklamasına tepki göstererek, 'Hiç kimse Çankayalılar'ın oyunu çantada keklik göremez ve iradesine ipotek koyamaz. Seçimlere daha 20 gün var. Yapılan bu açıklama Çankaya seçmenine bir hakarettir' dedi.
Aydın, 'Çankayalı'nın oyu çantada keklik değil'
İHA - CHP Çankaya Belediye Başkan Adayı Alper Taşdelen’in Çankaya Belediyesi tarafından dün açılan cemevinde yaptığı konuşmaya tepkiler sürüyor. Çankaya’daki tüm Alevileri bir araya getirmesi gereken bir projenin Aleviler arasında ayrımcılığa ve ötekileştirmelere malzeme yapılmak istendiğini belirten AK Parti Çankaya Belediye Başkan Adayı Barış Aydın, 6 yıl önce temeli atılan Çankaya Cemevi’nin seçim malzemesine dönüştürüldüğünü söyledi. Açılışa sadece CHP Çankaya Belediye Başkan Adayı Alper Taşdelen’in davet edilmesine ve Çankaya’daki geniş Alevi kesimin dışlanmasına tepki gösteren Aydın, “30 Mart’ta Çankaya Belediye Başkanı olduğumda en kısa sürede Necef'te bulunan Hz. Ali Külliyesi’nin birebir aynısını inşa ederek Aleviler arasında birlik ve beraberlik nasıl olur göstereceğim” dedi.

Aydın, açılış sırasında CHP adayı Alper Taşdelen'in yaptığı konuşmayı da eleştirerek, şöyle devam etti:
"Sayın Taşdelen'in konuşması devir teslim töreni havasında gerçekleşmiş. 'Çankaya Belediye Başkanlığı’nı halkçı bir belediye başkanından devralmanın mutluluğunu yaşıyorum' ne demek? Seçimlere daha 20 gün var ve denilen şu seçmenin gideceği başka yer yok, biz buraya şapka da koysak, bardak da koysak kazanırız. Sandığa gitmeden kazandığını ilan etmek sosyal demokrat olduğunu söyleyen kişiye yakışır mı? Bu her şeyden önce Çankaya halkının eğitim seviyesine, tercih hakkına ve iradesine hakarettir. Kimin kazanacağını, kimin kaybedeceğini seçmen belirleyecek. Çankaya’da halkın iradesine kimse ipotek koyamaz. Yaptığımız çalışmalar, her kitleden halkın bize yaklaşımı, Çankaya'nın 25 yıllık kayboluş öyküsünün sonlanacağını gösteriyor. Çankayalılar hizmet etmeyenlere bu sefer güle güle diyecek. Biz 30 Mart'ta sandıktan kim çıkarsa onu tebrik edeceğiz diyerek onlardan çok daha demokratik tavır sergiliyoruz."

Öte yandan, seçim çalışmalarını ara vermeden sürdüren Barış Aydın, Çorumlular, Bayburtlular ve Kırıkkonaklar derneğini ziyaret ederek projelerini anlattı. Vatandaşların sorunlarını dinleyen Aydın, 30 Mart seçimleri için destek istedi. Barış Aydın, yoğun katılımlı toplantılarla Turan Güneş Bulvarı, Reşit Galip Caddesi ve Ümitköy seçim irtibat bürolarının da açılışını yaptı.
Yorum Yazın