TİC Holding Header
  • USD 32.354
  • EUR 35.154
  • Altın 2307.984
  • BIST 100 8880.09
  • Siyaset

Bahçeli gidiyorsa onlar da gidecek...

Başbakan Binali Yıldırım HDP'lilerin gözaltına alınmasıyla ilgili ilk değerlendirmeyi yaptı.
Bahçeli gidiyorsa onlar da gidecek...
İnternet Haber Servisi - Yıldırım "ifade vermeye gitmeyen herkes için işletilen süreç işliyor. Sayın Bahçeli, Sayın Kılıçdaroğlu yüzlerce vekil bu tür durumlarda nasıl gidip ifade veriyorsa onlar da gidip verecek. Vermiyorlarsa sonuçlarından şikayet etmeyecekler" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım HDP'li eş Genel Başkan ve Milletvekillerinin terör suçlarından gözaltına alınmasına ilişkin ilk değerlendirmesini Denizcilik Kongresi çıkışında yaptı. İşte Yıldırım'ın konuşmasından öne çıkanlar:
Arkadaşlar Türkiye bir hukuk devleti. Hukukun önünde bütün vatandaşlarımız eşittir. Yapılan hukuk içerisinde bir işlemdir. Daha önce mahkemeler dokunulmazlıkları kaldırılan toplam 154 milletvekili hakkında çağrı yapmışlar, bunlardan HDP'li milletvekilleri dışında tamamı gitmiş, ifadesini vermiş ve yasal süreç devam etmektedir. HDP Milletvekilleri'nden sadece bir tanesi gitmiş, 54 tanesi bu çağrıya uymam demiş. Yani hukukun üstünlüğünü tanımamışlardır. Dolaysııyla yapılan işlem mahkemenin yaptığı çağrıyı yerine getirmemesi üzerine gerçekleşen bir işlemdir. Gözaltı işlemi bu şekilde gerçekleşmiştir.

SİYASET SUÇUN KALKANI OLAMAZ
Evet seçimle gelen seçimle gider, ama seçimle gelip terörle siyaseti milli iradeyi birbirine karıştırmamak lazım. Seçimle geldiniz. Vatandaşa hizmet ettiniz. Vatandaşın hayatını kolaylaştırdınız. Bir dahaki seçimde ya devam edersiniz. Ya da göreviniz sona erer. Seçilmiş olmasına rağmen terörle birlikte hareket eden ve bu tutumları nedeniyle dokunulmazlıkları anayasa değişikliği ile sona erdirilen Milletvekilleri hakkında hukuki bir işlemdir. Bu konuda net bir şekilde ortaya konması lazım. Vatandaşın kafasını karıştırmaya hacet yok.

"BAHÇELİ GİDİYORSA ONLAR DA GİDECEK, GİTMİYORSAN SONUCUNDAN ŞİKAYET ETMEYECEKSİN"
Siyaset suç işlemenin bir kalkanı olarak kullanılamaz. Türkiye bir hukuk devleti. Eğer sayın Bahçeli, Baykal, Kılıçdaroğlu ifade veriyorlarsa HDP'dekiler de gidip ifadelerini verecekler. Bundan kaçtığınız zaman doğacak sonuçtan da şikayet etmeyeceksiniz. Hukukun üstünlüğü esastır. üstünlerin hukuku geçersizdir.

ÇAĞRILARI YENİ DEĞİL
Diğer bir konu KCK konusu. Bunlar her gün aynı çağrıyı yapıyorlar. Bu bizim için yeni değil. Bu çağrıyı yapmaktan önce polislerin ve masumların üzerinde tonlarca bomba patlatan kendi yandaşlarına bu çağrıyı yapsınlar. Onsan sonra görelim. Ne bölge halkı ne milletimiz bunların çağrısına artık kulak vermiyor. Türkiye terörle olan mücadelesini aman sız bir şekilde sürdürecek. Kaçtıkları yere kadar kovalayacayağız.
Yorum Yazın