TİC Holding Header
  • USD 32.329
  • EUR 35.157
  • Altın 2302.146
  • BIST 100 8880.09
  • Siyaset

Bahçeli: MHP'nin millet anlayışı dışlayıcı, ötekileştirici ve uzaklaştırıcı değildir, hiç de olmamıştır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'Millet olma hali, onu oluşturan alt kültürlerin, lehçelerin, kimliklerin inkarı anlamı taşımayacaktır. Bu açıdan MHP'nin millet anlayışı dışlayıcı, ötekileştirici ve uzaklaştırıcı değildir. Hiç de olmamıştır' dedi.
Bahçeli: MHP'nin millet anlayışı dışlayıcı, ötekileştirici ve uzaklaştırıcı değildir, hiç de olmamıştır
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlenen grup toplantısında konuşuyor. Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

- Demokrasiler millet gerçeğinden beslenmiş ve gelişmiştir. Bizim vazgeçemeyeceğimiz değer millet oluşumudur. Milletleşme, sonuçlanmış değil devam eden doğal ve dinamik bir süreçtir. Millet olma hali, toplumun sosyal, kültürel, ekonomik tartışmasız uzlaşma alanıdır. Bir oyun havasıyla neşelenmemiz, bir ağıtla hüzünlenmemiz bu yüzdendir. Millet olma hali, onu oluşturan alt kültürlerin, lehçelerin, kimliklerin inkarı anlamı taşımayacaktır. Bu açıdan MHP'nin millet anlayışı dışlayıcı, ötekileştirici ve uzaklaştırıcı değildir hiç de olmamıştır. Tamamen kültürel temelde dile getirilen 'Ne mutlu Türküm' sözü ortak bir hedefte kucaklaşmayı anlatmaktadır.

- Hiç kimsenin kökenini veya mezhebini öne çıkaran, aşağılayan, engelleyen, yasaklayan bir zihniyete yakın durmamız düşünülemeyecektir. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda da millet kavramı bütünleştirici bir rol oynamıştır. Etnik köken, dil, din ve inanç farkı gözetilmemiştir.

- Millete rağmen siyaset antidemokratiktir. Milli iradeyi silahın vesayetine alan her girişim, her müdahale darbedir. Millet iradesine cephe alan dayatmacı siyasetçilerin karşımıza geçip demokrat pozları vermesi su katılmamış iki yüzlülüktür. Cumhur İttifakı millet ne istiyorsa kulak veren, milli ve demokratik bir hüviyete sahiptir. Bizi diğerlerinden ayıran fark da budur.

- Çiğ süt içmediğimizden dolayı karın ağrısı çekmiyoruz. Korkup saklayacağımız bir eksiğimiz, zaafımız olmadığı için rahatız. Gündüz şapkalı, gece külahlı. Sözde demokrat özde despot olanların hangi kirli ilişkilere savrulduklarını hem görüyor hem de onlara sandığın kaç bucak olduğunu göstermek için gün sayıyoruz.

- Erken seçim açıklamaları yapanların 2023'ü beklemek durumunda olduklarını bir kez daha hatırlatıyoruz.
Yorum Yazın