TİC Holding Header
  • USD 32.324
  • EUR 35.124
  • Altın 2297.323
  • BIST 100 8880.09
  • Siyaset

Bakan Avcı’dan CHP’ye yanıt

Eskişehirspor için düzenlenen moral gecesine katılan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından taşımalı eğitim sistemi ve Karaman’daki çocuk istismarı olaylarıyla Milli Eğitim Bakanlığı’nın suçlanmasına dair açıklamalarda bulundu.
Bakan Avcı’dan CHP’ye yanıt
Eskişehir’de, Eskişehirspor için düzenlenen moral gecesinin çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Avcı, CHP Parti Sözcüsü Haluk Koç’un ilk ve orta okulda okuyan çocuklar için yurt ve pansiyon açmanın Milli Eğitim Bakanlığı’nın görevi olduğu ve Karaman’daki çocuk istismarına ilişkin açıklamalarına cevap verdi.

“TAŞIMALI EĞİTİMİN BAŞLANGICI 28 ŞUBAT SÜRECİNDE DAYATILAN 8 YILLIK EĞİTİMDİR”
İddialara yanıtı mecliste vermeyi düşündüğünü ama sorulan soru karşılığında cevap vereceğini belirten Avcı, ortada birkaç tane bilgi yanlışı olduğunu ve bunun düzeltilmesi gerektiğini söyledi. CHP Sözcüsü Haluk Koç’un taşımalı eğitimin 4+4+4 düzenlemesinden sonra ortaya çıkan bir zorunluluk olarak söylediğini ifade eden Avcı, bunun doğru olmadığını aktardı. Avcı, “Taşımalı eğitimin başlangıcı 28 Şubat sürecinde dayatılan 8 yıllık eğitimdir. 8 yıllık kesintisiz eğitim uygulaması başladığı zaman köylerde ortaokullar olmadığı için, köylerde ortaokul çağına gelmiş çocuklar ister istemez taşınmaya başladılar. Giderek köylerde ilkokula gidebilecek çocuk sayısı düştüğü için neticede o dönemin bir sonucudur taşımalı eğitim. Yoksa 4+4+4 düzenlemesiyle buna getirilen yenilik, üçüncü 4 yani lise eğitiminin de zorunlu eğitim kapsamına alınmasıdır. Zaten köylerde lise olmadığı için taşımalı eğitim 4+4+4 yüzünden çıktı demek bilgi yanlışı. Sayın Haluk Koç’un açıklamasına cevaben söylüyorum bunu. Yurt yaptırma, pansiyon yaptırma ortaöğretim düzeyindeki öğrenciler için yapılan çalışmalarla ilgili olarak da gereken rakamları daha sonra söyleyeceğim ama Cumhuriyet tarihinin en fazla derslik, en fazla yurt, en fazla pansiyon yapılan dönemi bu dönemdir. Bunu da rakamlarıyla söyleyeceğiz” dedi.

“SÖYLENMESİ GEREKENİ ZAMANINDA, YERİNDE VE BİR MİLLİ EĞİTİM BAKANI’NA YAKIŞACAK ÜSLUP İLE SÖYLEDİM”
Haluk Koç’un geçtiğimiz günlerde Karaman’daki olaylara karşı “Milli Eğitim Bakanı susuyor” demeçlerine de yanıt veren Avcı, sözlerine şöyle devam etti:
“Şimdi anladığım kadarıyla basın müşavirlikleri çok iyi çalışmıyor. Duydular veya duymadılar bilemem. Ama 25 Mart Cuma günü Mardin Artuklu Üniversitesi’nin tanıtım toplantısı yapıldı Ankara’da. İki Mardin vakfı tarafından. Ben o programın bitiminde Karaman’daki olaylarla ilgili olarak, Milli Eğitim Bakanlığı’nın sorumluluklarıyla ilgili olarak, bu konuda yaptıkları ve yapacaklarıyla ilgili olarak söylenmesi gereken her şeyi tek tek, tane tane o gün söyledim. Milli Eğitim Bakanlığı ne yapmıştır? Milli Eğitim Bakanlığı’nın sorumluluğu nedir? Bu sorumluluğunu nasıl yerine getirmektedir? Bununla ilgili açıklamaları ben 15 gün önce Ankara’da yaptım. Her gün çıkıp da ben onlarla bu tür polemiklere girmem. Milli Eğitim Bakanı olarak ben söylenmesi gerekeni zamanında, yerinde ve bir Milli Eğitim Bakanı’na yakışacak üslup ile söyledim. Çok merak ediyorlarsa, gözden kaçırmışlarsa, görmemişlerse basın müşavirlerine söylesinler önlerine getirsinler görüntülü olarak da var. Eğer bulamıyorlarsa bizim arşivimizden onlara gönderelim. 25 Mart Cuma günü gereken açıklama tarafımdan Ankara’da ayrıntılı olarak yapılmıştır."
Bakan Avcı, yaptığı açıklamanın ardından basın mensuplarının Regaip Kandilini kutlayarak alandan ayrıldı.
Yorum Yazın