TİC Holding Header
  • USD 32.313
  • EUR 35.083
  • Altın 2278.028
  • BIST 100 8880.09
  • Siyaset

Bakan Çelik, uluslararası caz günü nedeniyle resepsiyon düzenledi

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Medeniyetler İttifakı Projesi’nin caz müziğinin ruhuna uygun en önemli siyasi proje olduğunu söyledi.
Bakan Çelik, uluslararası caz günü nedeniyle resepsiyon düzenledi

Bakan Çelik, 30 Nisan’da İstanbul’da kutlanacak Uluslararası Caz Günü nedeniyle Çırağan Palace Kempinski’de bir resepsiyon düzenledi. Uluslararası Caz Günü nedeniyle gerçekleşen resepsiyona Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve çok sayıda davetli katıldı. Bakan Çelik ve Bağış, burada konuklarla bir süre sohbet etti.

Resepsiyonun açılış konuşmasını yapan Çelik, festivalin İstanbul’da gerçekleşmesi için birçok kişinin emek sarfettiğini söyleyerek, hepsine teşekkür etti. UNESCO ile birlikte pek çok etkinlik gerçekleştirdiklerini ifade eden Çelik, bunların arasında en gurur duydukları etkinliklerden birinin bu festival olduğunu vurguladı. Çelik, “Cazın sınıflar üstü, ülkeler ötesi, doğaçlama bir barış çağrısı olması, ona İstanbul’un ev sahipliği yapması bakımından da çok iyi bir tesadüf oldu. Eğer caz bir şehre dönüşseydi, muhakkak bir İstanbul olurdu. Ya da İstanbul bir müziğe dönüşseydi muhakkak ki caz olurdu” dedi.

Türkiye’nin ve İstanbul’un önemine de vurgu yapan Çelik, “Benim ülkem ve İstanbul öyle bir mucizedir ki, burada sokakta birinin sesini duyduğunuzda sadece tek bir ses duymuş olmazsınız. Benim ülkem bir Balkan ülkesidir ama aynı zamanda bir Asya ülkesidir. Benim ülkem bir İslam ülkesidir ama aynı zamanda bir Avrupa ülkesidir. Benim ülkem bir Akdeniz ülkesidir ama aynı zamanda bir Karadeniz ve Ortadoğu ülkesidir. Dolayısı ile sokakta sıradan bir vatandaşın sesini duyduğunuzda bütün bu coğrafyaların ortak sesini aynı caz gibi duymuş olursunuz” şeklinde konuştu.

Medeniyetler İttifakı Projesi’ne de değinen Çelik, “Sayın Başbakanımızla İspanya Başbakanı Zapatero’nun 2005 yılında başlattığı Medeniyetler İttifakı Projesi’nin caz müziğinin ruhuna uygun en önemli siyasi proje olduğunu düşünüyoruz. Medeniyetlere barış mesajı vermenin, cazla birlikte anılmasının en anlamlı mesaj olduğunu ifade ediyoruz” diye konuştu.

Gecenin ilerleyen saatlerine kadar süren resepsiyon, mini bir konserle son buldu.

Yorum Yazın