TİC Holding Header
  • USD 32.374
  • EUR 35.018
  • Altın 2324.261
  • BIST 100 9129.19
  • Siyaset

Bakan Ergin Ortodoks kilisesini ziyaret etti

Adalet Bakanı ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sadullah Ergin, Antakya'daki Ortodoks kilisesini ziyaret ederek, Hıristiyan vatandaşların Noel Bayramını kutladı.
Bakan Ergin Ortodoks kilisesini ziyaret etti
Erman Çimen - İHA - Hıristiyan aleminin Noel Bayramını kutlayan Ergin, “2014 senesi 2013’ten daha güzel geçsin. Barışa, kardeşliğe insanlığın mutluluğuna, daha güzel müjdeler versin 2014 yılı. Burada küçük bir salonda toplanan bu topluluk insanlığın özeti, kainatın, mevcudatın bir muhassalasını görmek mümkün. Bütün dünya yaratılmış ama insanın emrine sunulmuş, insanlığın cümlesinin özetini burada bir arada görüyoruz. Ben bu şehirdeki güzelliklerin her geçen gün artarak devam edeceğine inanıyorum. Aramızdaki kadim zamandan beri devam eden komşuluk, hemşehrilik, kardeşlik ve aynı insanlık iadesinin mensubu olmanın bilincinin güçlenerek yarınlara taşınmasını yüce Mevla'dan temenni ediyorum” dedi.

Bakan Ergin, 8 ay önce Suriye’de kaçırılan Antakya Ortodoks Patrikhanesi Halep Metropoliti Pavlus Yazıcı ile Halep Süryani Ortodoks Metropoliti Yuhanna İbrahim’in bir an önce kıllarına zarar gelmeksizin kurtarılması için yakından temas içerisinde olduklarını belirterek, “İnşallah sizleri sevindirecek, sizlerin mutluluğunu daha da arttıracak, dolayısıyla bizi de mutlu edecek güzel haberleri verebilmenin gayreti içerisinde olduğumu ifade etmek isterim” diye konuştu.

Antakya Rum Ortodoks Kilisesi Vakıf Başkanı Fadi Hurigil de Noel Bayramı'nın ruhunu yansıtan dayanışmanın, iyi niyetin, sevginin ve merhamet gibi değerlerin gelecek nesillere aktarılacak müşterek mirasın en kıymetli boyutu olduğunu söyledi.

Savaş ve şiddetin eksik olmadığı dünyada insanlığın en temel hakkının yaşam hakkı olduğunu belirten Hurigil, “İnsanlığın özlemi ve temennisi barış ve huzur içerisinde yaşamaktır” dedi.

Komşu ülke Suriye’de yaşanan insanlık dramının herkesi derin bir şekilde üzdüğünü kaydeden Hurigil, şöyle devam etti:“Bizler evlerimizde sıcak yemek yerken, oradaki insanlar buruk bir bayram geçiriyorlar. Tabi bunun adına bayram denilirse. Suriye’de 8 ay önce kaçırılan Halep ve İskenderun Metropolitimiz Pavlus Yazıcı’dan bugüne kadar bir haber alınamadığı gibi 20 gün önce de Suriye’de bulunan Azize Mar Takla Manastırı'ndan kaçırılan 13 rahibe ve üç öğrenciden de haber alınamamıştır.”

Tek amaçlarının Allah’a ibadet etmek olan din adamlarının kaçırılma olaylarının hiçbir din ve inanç kültüründe yerinin olmadığına inandıklarını belirten Hurigil, “Buradan devletimize seslenmek istiyorum. Bölgemizde dinler arasındaki diyaloga, barış ve kardeşlik iklimine büyük bir darbe mahiyeti taşıyan bu menfur olayların aydınlanması ve çözümü için tek güvencemiz Türkiye Cumhuriyeti’dir. Türkiye Cumhuriyeti büyük bir devlettir. Devletimizden bu konuda yardım ve anlayış bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Bakan Ergin'e ziyaretinde; Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, AK Parti Hatay Milletvekili Adem Yeşildal, CHP Hatay Milletvekili Mehmet Ali Ediboğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan, kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de eşlik etti.
Yorum Yazın