TİC Holding Header
  • USD 32.368
  • EUR 35.088
  • Altın 2324.082
  • BIST 100 9129.19
  • Siyaset

Bakan Kılıç: 'Avrupa Futbol Şampiyonası yarı final ve finalini olimpiyatın alternatifi olarak görmüyoruz'

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, '2020 Avrupa Futbol Şampiyonası yarı final ve finalini olimpiyatın alternatifi olarak görmüyoruz' dedi.
Bakan Kılıç: 'Avrupa Futbol Şampiyonası yarı final ve finalini olimpiyatın alternatifi olarak görmüyoruz'
Spor tesisi açılış ve temel atma törenlerine katılmak üzere geldiği Amasya’nın Merzifon ilçesinde belediyeyi ziyaretinde açıklamalarda bulunan Bakan Kılıç, “Olimpiyatları İstanbul’a 2020 yılına yönelik kazandıramadık ama olimpik harekete yönelik inancımızı koruyoruz. Olimpiyat ateşi içimizde sönmedi. Bu ateşi dalga dalga spordaki başarıyı artırmak üzere ülkenin her köşesine ulaştırma hedefimiz var” diye konuştu.

Spor ülkesi olma iddiasını sonuna kadar sürdürecek Türkiye’de 776 tane spor tesisini inşa ettiklerini vurgulayan Kılıç, “81 ilde bu kadar spor tesisi inşa eden bir ülkenin temel hedefi dünya çapında olimpiyat, Avrupa ve dünya şampiyonları yetiştirmek. Kaybeden kendileri oldu diye düşünüyorum. Zira olimpiyat Türkiye’de yapılabilseydi, İstanbul’da yapılabilseydi dünyada gerçekten çok büyük bir değişim yaratacaktı. Dünya gençleri üzerinde gerçekten çok büyük bir dönüşüm yaşatacaktı. Bölgede Mısır’da istikrarsızlık var. Suriye’de istikrarsızlık var. Irak’ta istikrarsızlık var. Diğer bölge ülkelerinde pek çoğunda istikrarsızlık var. Bu kadar istikrarsızlığın bulunduğu bir ülke olimpiyatın temsil ettiği değerlere en üst düzeyde ihtiyaç duyan bir bölgeydi oysaki. Olimpiyat İstanbul’u tercih etmiş olsaydı, İstanbul merkezli bu büyük hareket dünyadaki en büyük dönüşümü bizim coğrafyamızda yaşatma imkanını yakalayacaktı. Olimpik hareket yeniden çok büyük bir heyecan dalgasına dönüşecekti. Olimpik hareket yeniden gençliğin kurtuluş ümidine dönüşecekti. Ve olimpik hareket spora mesafeli kalan bir coğrafyanın yeniden sporla dönüşümüne ve hayata tutunmasına imkan sağlamış olacaktı” şeklinde konuştu.

Merzifon Belediyesi’nden ayrılırken basketbol ve tekvando yapan Taha adlı çocukla sohbet eden Kılıç, basketbolla tekvando birleştiği takdirde hücum faule dönüşeceğini belirtti. Bir gazetecinin Başbakan Erdoğan'ın kendisini tokatladığı iddiasıyla ilgili soruya 'Bunlar lüzumsuz' diye cevap veren Bakan Kılıç’ın temaslarına Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin ile Merzifon Belediye Başkanı M. Kadri Aydınlı da katıldı.
Yorum Yazın