TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 34.98
  • Altın 2324.358
  • BIST 100 9129.19
  • Siyaset

Bakan Kılıç, Bafra'da mahalle mitingine katıldı

Samsun Bafra ilçesinde AK Parti İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen mitinge katılan Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, 'Bu seçimlerde biz kazanacağız ama bizim için önemli olan oy oranımız' dedi.
Bakan Kılıç, Bafra'da mahalle mitingine katıldı
İHA - Fatih Mahallesi’nde düzenlenen mitinge Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın yanı sıra AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş, Bafra İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, Bafra Belediye Başkanı ve Adayı Zihni Şahin ve çok sayıda partili katıldı.

Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç yaptığı konuşmada şunları kaydetti:
“Bugün aranızda İstanbul’u seyredenler var mı? Herkes seyretmiş herhalde. Orada montaj var mıydı? ‘Montaj’ diyenler kendileri de montaj yapsınlar da hep birlikte görelim. Şimdi ‘2 milyona yakın’ diyorlar. Bu seçimlerde biz kazanacağız ama bizim için önemli olan oy oranımız. Tüm dünyada siyaset başarı için yapılır. Sandıkta başarı sağlamak için yani kazanmak için. Peki, sandıkta başarı elde edilemeyince ne yapılır? Genel parti kurullarıyla konuşulur görev devredilir. Peki, ne diyorlar? AK Parti, yüzde 40’ın altında oy alırsa Recep Tayyip Erdoğan ne yapacakmış? Başarısız olmuş olacakmış da bırakacakmış. Ya hesap yapmayı bilmiyorlar ya da ne dediklerini bilmiyorlar. Bizim muhalefetlerimiz kazanamayacağını biliyor. İşte insan kazanamayacağı yarışa girdiği zaman böyle patinaj yapar. Açık açık ölçüyü koyuyoruz. Biz birinci parti olmazsak Genel Başkanımız diyor ki ‘ben görevi bırakacağım’. Buyurun siz ne diyorsunuz? Hiç bir şey yok, ses gelmiyor. Yürek yok onlarda. Biz burada mahalle mitingi yapıyoruz doğrumu? Mahalle toplantısı yapıyoruz. Vallaha bakın bu kadar kalabalığı görseler seçimi kazandık zannederler. Bir de şimdi taşıma miting diyorlar. Kendileri taşıyor, bizi de taşıyor zannediyorlar. Biz de öyle bir şey yok. Ben 8 sene boyunca Başbakanımızla neredeyse 24 saat beraberdim. Türkiye’de en az gittiğim yere iki kere gittim. Biz her yerde miting yaptık ama taşıma yapmadık. O şehirde kim varsa onlar geldi. Yozgat’ta o şehrin insanları, Sinop’ta Sinoplular, Ordu’da Ordulular, Samsun’da Samsunlular, bizde böyle. Şimdi İstanbul’da İstanbul vardı. Başka yerden gelen yok. Aynı günde Kocaeli, İstanbul mitingi yaptık biz. Kocaeli de hıncahınç doluydu, İstanbul da. Aralarında kaç saat mesafe var işte taşıma suyuyla değirmen dönmez. Biz her zaman gerçeklerden yana olduk. Hiçbir zaman yanlışlardan yana olmadık. Doğruları yapmanın yanında olduk. Doğruları yaparken siyaseten kaybedeceksek de bunları göze aldık. Başbakanımız, ‘bu terör belasını ben çözeceğim’ dedi. ‘Bu iş çözülecek, bunun için siyasi hayatım sona erecekse, sona erecek ama bu iş çözülecek’ diye ekledi. Hiç bir şey milletin huzurunun üzerinde değildir arkadaşlar. Onun için bu iradeyi ortaya koyan, bu cesareti rotaya koyan Başbakanımıza siz destek olacaksınız.”

Mitingde Bafra İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven ve Belediye Başkanı Zihni Şahin’im yaptığı konuşmanın ardından konuşan İl Başkanı Fuat Köktaş, “30 Mart’a tam 6 günümüz var. Karalama kampanyaları, yalan yanlış iftiralar, bir korku fulyası karıştırılmaya başlandı. Korkutuyorlar insanları. Hiç kimse korkmasın, Recep Tayyip Erdoğan olduğu sürece korku yok. Başbakanımıza hiç hak etmediği şekilde hakaret ediyorlar. Baş bakanımızı hiç hak etmediği şekilde üzüyorlar. Baş bakanımızı hiç hak etmediği şekilde karalama kampanyalarıyla itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar. 30 Mart bunlara verilecek cevabın tarihidir” diye konuştu.
Yorum Yazın