TİC Holding Header
  • USD 32.374
  • EUR 35.028
  • Altın 2324.57
  • BIST 100 9129.19
  • Siyaset

Bakan Özlü, CERN’e kabul edilen Ahmet Mutluer’le bir araya geldi

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, dünyada Avrupa Nükleer Araştırmalar Merkezi’ne kabul edilen ilk tıp öğrencisi olan Ahmet Serdar Mutluer’i kabul etti.
Bakan Özlü, CERN’e kabul edilen Ahmet Mutluer’le bir araya geldi
İHA - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, dünyada Avrupa Nükleer Araştırmalar Merkezi (CERN)’e kabul edilen ilk tıp öğrencisi olan Ahmet Serdar Mutluer’i kabul etti. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda gerçekleşen kabulde konuşma yapan Özlü, “Genç bir kardeşimiz CERN’e kabul aldı. Biz de Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak bundan büyük memnuniyet duyduk. Türkiye’de bilimsel ortamın gelişmesi Türkiye’nin teknoloji üreten bir ülke haline gelmesi için gayret sarf ediyoruz. Kardeşimize hediye takdim etmek için buradayız. Biliyorsunuz, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bağlı ve ilgili kuruluşlarıyla Türkiye’de bilimin ve teknolojinin gelişmesi için çalışan bir bakanlık. Biz genç kardeşimizi destekliyoruz” diye konuştu.
Bir tıp fakültesi öğrencisi olarak dünyada ilk defa CERN’e kabul edilmekten dolayı yaşadığı mutluluğu aktaran Ahmet Serdar Mutluer, “Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisiyim, bir tıp fakültesi öğrencisi olarak dünyada ilk defa Avrupa Nükleer Araştırmalar Merkezi’ne bir araştırma programına kabul aldım. Bu benim adıma çok mutluluk verici bir olay. Ülkemizi bilimin gelişmesi noktasında ve yapılan çalışmalar ve bizlere bu ortamı sağlayan hocalarıma çok teşekkür ediyorum. Ülke olarak çok zor günler geçirdik, ülke adına millet adına bir yol takip ediyoruz. Belki başarıya ulaşma, belki belli bir noktaya gelme adına, benim öncelikle dikkat ettiğim meselelerden birisi, bu milletin bir ferdi olarak bu millete faydalı, bu onuru ve şerefi taşıyacak birisi olarak bilim yolunda yaptığımız her şeyin sorumluluğunu biliyoruz. Bu yoldaki desteklerinden dolayı tüm milletime ve ülkeme çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların tamamlanmasının ardından Bakan Özlü, Mutluer’e plaket takdim etti.
Yorum Yazın