• Siyaset

Bakan Soylu'dan HDP'li milletvekillerine: 'Kürtler sizden nefret ediyor'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Meclis'te milletvekilleri arasında zaman zaman gerginliğe sebep olan bütçe görüşmelerinde, 2023 seçimlerini hatırlatarak, "Recep Tayyip Erdoğan mı, Devlet Bahçeli mi? Size bir şey söyleyeyim. Geliyor gelmekte olan" dedi. Bakan Soylu, HDP'li milletvekillerine "Kürtler sizden nefret ediyor" diye seslendi.
Bakan Soylu'dan HDP'li milletvekillerine: 'Kürtler sizden nefret ediyor'
AJANSLAR - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TBMM Genel Kurulu'nda, bakanlığının 2022 yılı bütçesine ilişkin konuşmasına başlarken, HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş'ın, HDP Şanlıurfa Milletvekili Nusrettin Maçin'e verilen "Meclisten geçici çıkarma" cezası ile "Kürt düşmanlığının bir kez daha tescillendiği" sözlerine cevap verdi.

Türkiye'den Kürt düşmanlığı olmadığını belirten Soylu, "Bu aziz millette Kürt düşmanlığı yok. Kimin paravanı, taşeronu olduğunu bildiğimiz ve 40 yıldır emperyalizmin oyuncağı olarak bu ülkeye kan kusturmaya çalışan bir PKK karşıtlığı ve PKK düşmanlığı var." diye konuştu.
Kürtler ve Alevilerin, ülkenin asli unsuru olduğunu vurgulayan Soylu, "İstismarlarınızı bu Gazi Meclis çatısı altında yapmanıza müsaade etmeyeceğiz." ifadesini kullandı.

Soylu, HDP'yi kastederek, "Kürdistan'a özgürlük derken neyi söylediğiniz apaçık ortada ve nasıl bir iş birliği içindesiniz ki sizinle ilgili oylamada, CHP de 'Kürdistan'a özgürlük' diyene herhangi bir ceza verilmesine taraftar olmadı." görüşünü paylaştı.

İçişleri Bakanı olarak yaklaşık 5 yıldır ülkede huzur, kardeşlik, birlik ve beraberliğin olması için çaba sarf ettiğini dile getiren Soylu, "CHP Grubu'na şu soruyu sorma hakkım var; bütçeyi konuştunuz, Türkiye, 40 yıldır terörle mücadele ediyor. Hiç terörden bahsettiniz mi? Hayır. Evlatlarımız bizim için, çocuklarımız okula rahat gitsin diye şehit, gazi oldular ve anneler evlatsız kaldı. Biriniz cümleye acaba Rahmetirahman'la, onlara medyunuşükranla başladınız mı? Elbette ki hayır. Onu yapmayan elbette 'Kürdistan'ın özgürlüğü'ne burada ses çıkarmayacaktır. Bunun sağlaması da buradadır." değerlendirmesini yaptı.

Muhalefete yönelik eleştirilerini sürdüren Bakan Soylu, "Türkiye dört bir yanda terörle mücadele ediyor, bir tek cümle sarf etmediniz. Bu ülkede evlatlarımız bizim için şehit gazi oldu. Bir tekinsiz onlara rahmetle şükranla başladınız mı. Bunu yapmayan elbette Kürdistan'ın özgürlüğüne ses çıkarmayacaktır" görüşünü dile getirdi.

'Vallahi billahi size devlete iftira ettirmem'
Devlet olarak suçun, suçlunun peşinde olduklarını aktaran Soylu, "Suçluların iftirasını, suçluların yalanlarını ve suçluların dedikodularını şu gazi Meclis'in altına getirdiniz. Devleti töhmet altında bıraktınız. Devlete iftira ettiniz. Bu milletin evladı olarak söylüyorum. Vallahi billahi size bu devlete iftira ettirmem" dedi.
Yorum Yazın