TİC Holding Header
  • USD 32.33
  • EUR 35.089
  • Altın 2301.063
  • BIST 100 8880.09
  • Siyaset

Başbakan Yardımcısı Atalay: 'Sürecin nihai hedefi silah bıraktırmak'

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, çözüm sürecinin nihai hedefinin silah bıraktırmak olduğunu belirterek, "Kamu görevlilerinin bırakılmalarını iyi niyet ifadesi olarak değerlendiriyoruz" dedi. Atalay, BM Genel Sekreterin...

Başbakan Yardımcısı Atalay: 'Sürecin nihai hedefi silah bıraktırmak'

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, çözüm sürecinin nihai hedefinin silah bıraktırmak olduğunu belirterek, "Kamu görevlilerinin bırakılmalarını iyi niyet ifadesi olarak değerlendiriyoruz" dedi.

Atalay, BM Genel Sekreterinin İnsani Yardımlardan Sorumlu Yardımcısı Valerie Amos'u AFAD Başkanlığı'nda kabul etti. Kabulde gazetecilerin, kamu görevlilerinin serbest bırakılmasına ilişkin sorusunu cevaplayan Atalay, "Biz büyük bir memnuniyet duyduk. Bu, herhangi bir görüşmenin, pazarlığın sonucu değildir. Bırakılmalarını iyi niyet ifadesi olarak değerlendiriyoruz. Süreçte güven artırıcı olarak değerlendiriyoruz" dedi.

PKK'nın Nevruz'da silah bırakacağı ve Abdullah Öcalan'ın telekonferans sistemiyle bağlanarak çağrıda bulunacağı iddialarının hatırlatılması üzerine Atalay, bunların spekülasyon olduğunu söyledi. Sürece zarar vermemek için az konuştuklarını belirten Atalay, ortaya atılan iddialarla ilgili 'Birilerinin değerlendirmesi' ifadesini kullandı.

Atalay, bir soru üzerine sürecin iyi yürüdüğünü belirterek, "Sürecin nihai hedefi silah bıraktırmak. Silah bırakmanın olmadığı bir çalışma içinde olmayız" diye konuştu.

Yorum Yazın